76
Din categoria rețetelor de post, pe care le-am îndrăgit instant, face parte și rețeta Supă cremă de sfeclă roșie cu lapte de cocos.
Este o supă cremă densă, cu gust dulce-picant și culoare tare plăcută.
Laptele de cocos foarte cremos, a înlocuit cu succes smântâna, iar servită cu crutoane aromate cu usturoi și oregano a fost un adevărat răsfăț.
Tot din categoria rețetelor de supă cremă vă mai recomand și:
Rețeta Supă cremă de linte cu dovleac copt
Rețeta Supă cremă de urzici cu leurdă
Ingrediente
- 2 buc. sfeclă roșie( 750 gr)
- 1 ceapă roșie
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 cartof mic
- sare și piper, după gust
- 2 rondele de ghimbir
- 200 gr lapte de cocos + extra pentru servit
- 1 lingură ulei de măsline
- 1200 ml apă
- Pentru crutoane:
- 1 ciabata mai veche
- ulei de măsline
- oregano
- 4 căței de usturoi
Mod de preparare
Cum preparăm rețeta Supă cremă de sfeclă roșie cu lapte de cocos.
Mai întâi curățăm toate legumele și le tocăm cuburi.
Punem o lingură de ulei de măsline la încins și adăugăm ceapa plus albitura( rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, dar și o parte din ghimbir).
Putem folosi și ulei de floarea soarelui, dar eu, de data aceasta, l-am preferat pe cel de măsline.
Curățăm sfecla roșie, o tocăm în cuburi mai mari și o punem la fiert într-un vas cu 1200 ml de apă.
Adăugăm și puțină sare și lăsăm sfecla să fiarbă până începe să se pătrundă.
Amestecăm în legumele de pe foc și le mai stropim cu zeamă fierbinte, de la sfeclă. Le ajutăm astfel să se pătrundă, dar scăpăm și de gustul de prăjeală.
Adăugăm legumele călite peste sfecla din celălalt vas.
Curățăm cartoful, îl spălăm bine și îl tocăm cuburi.
Îl adăugăm și pe acesta în vasul cu legume.
Trebuie menționat că sfecla roșie trebuie să aibă ponderența în această supă cremă. Celelalte legume vor reprezenta cam 1/2, până la 1/3 din cantitatea sfeclei.
Când toate legumele sunt bine pătrunse, scurgem 3/4 din supă și le trecem prin blender.
Adăugăm, apoi, laptele de cocos, puțin ghimbir răzuit, sare și piper, după gust. Mai completăm cu puțină supă, atât cât să avem consistența dorită și mai fierbem supa cremă de sfeclă roșie cu lapte de cocos pentru 1-2 clocote.
Pregătim și crutoanele aromate.
Tăiem pâinea în cuburi pe care le așezăm într-o tavă și le frecăm bine cu usturoi răzuit.
Le stropim cu puțin ulei de măsline, cu ajutorul unui pulverizator, apoi presărăm oregano uscat și bine mărunțit.
Dăm tava la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade, sau până când crutoanele sunt rumenite.
Servim supa cremă cu crutoane aromate și un plus de lapte de cocos, că tare este gustos și cremos.
Să vă fie de folos!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.