Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles

de Maria Udrea
0 comentarii
Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles

Pentru că adorăm rețetele de Tiramisu, am pregătit, de data aceasta, o minunată Rețetă de Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles.

Pentru aluat de vafe tiramisu, am potrivit ingredientele așa încât să am aromă de cafea și consistența ceva mai groasă decât la un chec obișnuit.

Au ieșit chiar deosebite vafele, iar crema, pe bază de frișcă și mascarpone, am aromat-o tot cu cafea, dar și cu amaretto.

Ce lipsește acestei rețete față de un Tiramisu clasic, este siropul, dar nu necesită, pentru că vafele se frăgezesc în timp, de la cremă.

Deci, am mai adăugat o rețetă în colecția mea Rețete de Tiramisu prezentate în mai multe moduri.

Și stați aproape, că mai am în plan cel puțin două variante de Tiramisu.

Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles

Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 6 vot(uri) )

Tot din categoria rețetelor de vafe, vă mai recomand și Rețeta de Vafe cu mere și cremă de vanilie.

Vafe cu mere și cremă de vanilie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 ouă, medii
  • 125 gr unt topit( cu 82% grăsime)
  • 300 ml cafea fiartă
  • 125 gr zahăr brut
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 50 gr iaurt
  • 450 gr făină
  • Pentru cremă:
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 50 ml cafea fiartă
  • 1 linguriță lichior amaretto
  • 1 praf de sare
  • cacao pentru decor

Mod de preparare

Rețeta de Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles – Pregătim aluatul.

Fierbem mai întâi o cafea la filtru sau la expresor, după gust. Eu la 350 ml apă, am pus 2 lingurițe de cafea.
Topim untul și îl lăsăm să se tempereze.
Amestecăm bicarbonatul cu iaurtul.
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm un praf de sare și zahărul brut și le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm untul topit și ușor cald, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm cafeaua tot ușor caldă.
Cernem o parte din făină împreună cu praful de copt și încorporăm amestecul în compoziție.
Apoi încorporăm iaurtul amestecat cu bicarbonatul și restul de făină.
Punem făină atât cât să obținem o compoziție mai consistentă decât la chec și ușor cursivă( a se vedea pozele!).
Când aluatul pentru waffe tiramisu este gata, conectăm aparatul la sursa de curent.
Cu un polonic, sau dispenser, punem din compoziție în formele aparatului și coacem vafele până se rumenesc bine.

Rețeta de Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles – Pregătim crema.

Mixăm smântâna pentru frișcă până începe să capete volum, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare.
Nu mixăm  frișca decât 3/4 din cât am mixa-o în mod normal.
Adăugăm mascarponele, cafeaua, amaretto și un praf de sare și din nou mixăm până la omogenizare.
Dăm crema la rece pentru 30 de minute, înainte de a umple vafele cu ea.
Punem cremă între vafe, din belșug, chiar și deasupra și le pudrăm cu cacao.
Dăm vafele tiramisu, la rece, în cutii de plastic cu capac, pentru cel puțin 40-50 de minute înainte de a le servi.
Vafele se vor mai frăgezi de la cremă și vor fi delicioase.
Să vă fie de folos!
Mai multe rețete de vafe, găsiți pe blogul Laura’s Sweets, un blog tare frumos, cu rețete deosebite!

Vedeți aici și o rețetă de Tiramisu cu dovleac la pahar.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.