Tarta cu prune si alune de padure

de Maria Udrea
4 comentarii
Tarta cu prune si alune de padure.

Pe cat de simpla, pe atat de buna aceasta tarta cu prune si alune de padure! Merge preparata cu orice fel de prune, de vara, de toamna, dar si cu caise, piersici sau nectarine. Iar alunele de padure pot fi inlocuite cu nuci sau migdale. Fulgii de migdale sunt foarte potriviti pentru a-i adauga ca decor.

Mai gasiti pe blog si o varianta a retetei, cu nuci. Este usor diferita, atat ca gust cat si ca aspect.

Iar daca si voua va plac tartele gasiti pe blog mai multe retete de unde va puteti inspira.

Sidaca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de tarta cu prune si alune de padure.

Tarta cu prune si alune de padure.

Tarta cu prune si alune de padure

Printează
Porții: 10 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt(82%)
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet de mere cu miere
  • 450 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 15 prune
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr alune de padure
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare pentru tarta cu prune si alune de padure

Incepem cu pregatirea aluatului de tarta.

Amestecam untul usor moale cu zaharul pana cand acesta se dizolva si rezulta o compozitie cremoasa. Dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.
In compozitia rezultata incorporam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina.
Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si usor sfaramicios.
Impahetam aluatul in folie de prospatime si il lasam sa se odihneasca 30 de minute, la rece. Intre timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Pregatim umplutura

Macinam alunele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Scoatem samburii de la prune si le taiem in sferturi.
Peste prune presaram scortisoara.

Montam si coacem delicioasa tarta cu prune si alune de padure.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Impartim aluatul in doua parti, iar o parte o intindem in forma de tarta unsa cu untul oprit.
Forma mea are diametrul de 26 cm.
Imbracam si peretii formei cu aluat, pana la baza acestora si intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.
Asezam sferturile de prune peste aluat, in forma de spirala si presaram peste ele alunele macinate(mai lasam si bucati mai mari de alune).
Tarta-prune-alune-padure-1 Tarta-prune-alune-padure-2
Intindem restul de aluat in foaie de grosimea degetului mic si decupam diverse forme din el, pe care le asezam cum ne ajuta imaginatia peste prune.
Marginile aluatului care raman de la decupaje le rupem in bucati mici si le presaram printre prune.
Tarta-prune-alune-padure-3 Tarta-prune-alune-padure-4
Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se va rumeni frumos tarta.
Pudram tarta cu zahar amestecat cu alune macinate cand se mai raceste.
Tarta-prune-alune-padure-5 Tarta-prune-alune-padure-6
NOTE:
Se pot pune in aluat doar galbenusurile, iar din albusuri se poate face o bezea cu alunele macinate, care se va intinde peste prune, iatr peste bezea se aseaza formele decupate din aluat, eu asa voi face data viitoare.
Sper sa va placa si sa va fie de folos!
Tarta-prune-alune-padure-7 Tarta-prune-alune-padure-8

 

Rețete înrudite

4 comentarii

Danutza 14 August 2014 - 8:21

Wow!!! Cred ca e foaaarte buna! Arata minunat 🙂

Răspuns
Maria Udrea 14 August 2014 - 17:26

Pupici, Danutza! Tare buna a fost! >:D<

Răspuns
Laura Din 16 December 2015 - 7:06

Cum de n-am vazut eu tarta sta mai demult?! E fix pe gustul meu si arata foarte bine…

Răspuns
Maria Udrea 16 December 2015 - 7:47

Pup, Laura! N-ai vazut-o ca e mai veche 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.