Pe cat de simpla, pe atat de buna aceasta tarta cu prune si alune de padure! Merge preparata cu orice fel de prune, de vara, de toamna, dar si cu caise, piersici sau nectarine. Iar alunele de padure pot fi inlocuite cu nuci sau migdale. Fulgii de migdale sunt foarte potriviti pentru a-i adauga ca decor.
Mai gasiti pe blog si o varianta a retetei, cu nuci. Este usor diferita, atat ca gust cat si ca aspect.
Iar daca si voua va plac tartele gasiti pe blog mai multe retete de unde va puteti inspira.
Sidaca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de tarta cu prune si alune de padure.

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 gr unt(82%)
- 2 oua
- 1 varf cutit sare
- 100 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita otet de mere cu miere
- 450 gr faina
- Pentru umplutura:
- 15 prune
- 1 lingura zahar
- 50 gr alune de padure
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare pentru tarta cu prune si alune de padure
Incepem cu pregatirea aluatului de tarta.
In compozitia rezultata incorporam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina.
Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si usor sfaramicios.
Impahetam aluatul in folie de prospatime si il lasam sa se odihneasca 30 de minute, la rece. Intre timp ne ocupam de restul ingredientelor.
Pregatim umplutura
Peste prune presaram scortisoara.
Montam si coacem delicioasa tarta cu prune si alune de padure.
Forma mea are diametrul de 26 cm.
Imbracam si peretii formei cu aluat, pana la baza acestora si intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.
Asezam sferturile de prune peste aluat, in forma de spirala si presaram peste ele alunele macinate(mai lasam si bucati mai mari de alune).
Marginile aluatului care raman de la decupaje le rupem in bucati mici si le presaram printre prune.
Pudram tarta cu zahar amestecat cu alune macinate cand se mai raceste.
4 comentarii
Wow!!! Cred ca e foaaarte buna! Arata minunat 🙂
Pupici, Danutza! Tare buna a fost! >:D<
Cum de n-am vazut eu tarta sta mai demult?! E fix pe gustul meu si arata foarte bine…
Pup, Laura! N-ai vazut-o ca e mai veche 🙂