Simplu de preparat și delicios, acest tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas, din categoria „Torturi fără coacere”.
O combinație de trei gusturi: dulce + amărui + acrișor, așa cum îmi plac mie deserturile.
Dulce de la crema de ciocolată albă, amărui de la crema de ciocolată amăruie și acrișor de la crema de ananas, unde am folosit compot de ananas, cuburi.
Iar la decor am folosit fructe tropicale dintr-un compot delicios, frumos porționate și plăcut colorate.
Dacă și voi obișnuiți să preparați torturi cu pișcoturi, vă mai recomand de pe blog și rețeta de tort cu căpșuni. Un tort simplu, delicios și fără coacere sau fierbere.
Iar o altă rețetă de tort cu mare succes de câte ori este preparată este rețeta de tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe.
Găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, în secțiunea Dulciuri / Torturi.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas.
Ingrediente
- 46 pișcoturi Savoiardi
- 500 ml cafea fiartă, ușor îndulcită
- 30 ml lichior Amaretto
- Cremă de ciocolată albă:
- 200 g ciocolată albă
- 150 ml frișcă lichidă
- Cremă de ciocolată amăruie:
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă lichidă
- Cremă de ananas:
- 565 g compot de ananas
- 100 g amidon
- 20 g făină
- 150 g unt cu 82 % grăsime
- un praf sare
- Pentru decor:
- fructe tropicale din compot
- ornamente de ciocolată
Dimensiuni tavă: L=30 cm, B=15 cm, b=11,5 cm, H=10 cm
Mod de preparare pentru tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas
Preparare cremele de ciocolată, albă și neagră
Preparare cremă de ananas pentru tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas
Asamblare tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
3 comentarii
Foarte frumos
Buna ziua,
Am o nelamurire, va rog: de ce evitati pe cat posibil gelatina?
Va multumesc!
Pentru că nu este sănătoasă și de multe ori influențează gustul. Dar acolo unde chiar necesită o folosesc.