Preparând acest delicios tort în trei culori cu trei arome deosebite i-am la maxim pe cei dragi cu el.
Am participat cu această rețetă de tort cu această rețetă de tort la o campanie lansată de Dr. Oetker – “Bucuria de a împărți ceva bun“.
Este un tort preparat cu ingrediente de la Dr. Oetker, vedete fiind esențele naturale pe care eu le-am îndrăgit maxim de cum le-am descoperit.
Sunt convinsă că și voi le veți îndrăgi, pentru că sunt așa de plăcute, uleioase, iar aromele sunt chiar deosebite, puternice. Te trimit cu gândul într-o țară exotică, unde ai dori să-ți petreci vacanța.
Pentru că m-am gândit la un tort în trei culori, am testat trei dintre aceste esențe și ne-am îmbătat cu aroma lor în creme și în blat.
Vă mai recomand și rețeta de tort cu trei tipuri de mousse, în trei culori. Foarte apreciat a fost de cei care s-au răsfățat cu el.
Ingrediente pentru tort în trei culori cu trei arome deosebite
- Pentru blat:
- 6 albușuri
- 125 g zahăr
- 1 praf sare
- 50 g migdale măcinate
- 75 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță esență naturală de migdală marocană Dr. Oetker
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 30 g zahăr
- 1 linguriță esență naturală de migdală marocană Dr. Oetker
Pentru cremele cu arome de mentă și lămâie:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 1 l lapte
- 125 g amidon Gustin Dr. Oetker
- 500 g mascarpone
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență naturală de mentă americană Dr. Oetker
- 3 picături colorant verde Dr. Oetker
- 2 lingurițe esență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker
- 2 picături colorant galben Dr. Oetker
- Pentru crema de ciocolată:
- 350 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 g ciocolată cu lapte
Porții: 16-20
Timp total de pregătire + preparare: 75 minute
Diametrul formei de copt: 24 cm
Mod de preparare pentru rețeta de tort în trei culori cu trei arome deosebite
Începem cu prepararea blatului care necesită un timp de coacere și un alt timp de răcire.
Preparare blat
Nu uităm nici de testul cu scobitoarea pe care îl facem când blatul de tort este bine rumenit.
Preparare creme pentru tort în trei culori cu trei arome deosebite
Împărțim crema rezultată în două părți egale.
Asamblare tort în trei culori cu trei arome deosebite
Dăm tortul la rece până se întărește glazura și se răcește restul din crema de ciocolată.
Tips
- Găsiți pe blog o colecție de Rețete de Torturi de unde vă puteți inspira!
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.