Pentru că ne plac tare mult vafele, am preparat pentru unul dintre deserturile din ultima săptămână de post o rețetă de vafe cu mere și scorțișoară. Sunt tare gustoase atât servite simple, cât și glazurate cu ciocolată, sau umplute cu diferite creme.
Noi le-am lăsat simple pentru că ne-a plăcut gustul și aroma lor.
Anterior, v-am mai prezentat pe blog, tot din categoria rețetelor de vafe, o minunată rețetă de vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles. Dacă aveți forma de vafe v-o recomand cu încredere! Cei dragi vor fi cuceriți atât de gust cât și de aspect.
Iar o altă rețetă de vafe tot cu mere în compoziție, dar nu de post, este rețeta de vafe cu mere și cremă de vanilie. Pe aceasta am preparat-o foarte des, chiar și pentru anumite evenimente. Este de senzație!
Prepar foarte des la aparatul de vafe și diferite rețete de aperitive. Una dintre cele mai simple rețete de vafe sărate este rețeta de vafe sărate cu cașcaval în aluat. Este de mare ajutor un aparat de vafe în bucătărie. Dacă nu îl aveți încă, vă recomand să-l procurați. Îl găsiți în majoritatea magazinelor cu ustensile electrice de bucătărie.
Ce conține rețeta de vafe cu mere și scorțișoară
Pentru rețeta de vafe de post, pe lângă merele răzuite de la borcan, am adăugat și nucă de cocos și multă scorțișoară. Au ieșit tare gustoase și plăcut aromate. Ai mei ,le-au adorat așa simple. Nu m-au lăsat să le mai decorez nici cu zahăr pudră. Întotdeauna când prepar câte un desert, îi invit să îl deguste și le cer părerea dacă mai necesită îmbunătățiri: o cremă, o glazură, etc. Și cum pentru ei gătesc, bineînțeles că părerea lor este cea mai importantă pentru mine.
Compoziția vafelor o putem prepara fie mai consistentă, dacă dorim vafele crocante, fie mai subțire, dacă le dorim moi. Eu am preparat-o mai consistentă.
Dacă și voi adorați vafele dulci sau sărate, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de vafe cu mere și scorțișoară.
INGREDIENTE
- 900 gr mere răzuite
- 150 gr zahăr
- 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară
- 150 ml apă minerală
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 300 gr făină
- 150 gr nucă de cocos
- 5 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu sare
MOD DE PREPARARE
După cum v-am mai povestit, eu pregătesc de vara/toamna multe borcane cu mere răzuite. În funcție de gustul merelor adaug sau nu zahăr. Găsiți rețetele pe blog în secțiunea Conserve/Dulceață și gem.
Dar, dacă nu aveți mere la borcan le puteți pregăti ca pentru plăcinte, răzuite și caramelizate cu zahăr și scorțișoară.
Zahăr pune fiecare după gust.
Cum pregătim compoziția pentru vafe cu mere și scorțișoară
Punem merele răzuite într-un bol, adăugăm zahărul, scorțișoara și le amestecăm. Adăugăm uleiul și apa minerală, apoi făina, praful de copt și sarea. Amestecăm bine compoziția și adăugăm, la final, nuca de cocos.
Dacă obțineți o compoziție prea fermă, o mai puteți dilua cu puțină apă minerală. Iar dacă vi se pare subțire, mai adăugați puțină făină.
Cantitatea de făină depinde și de cât sirop lasă merele răzuite.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, apoi putem încălzi aparatul de vafe.
Punem în tăvițele acestuia câte 2 linguri de compoziție, dacă dorim vafele micuțe, sau câte 3 dacă le dorim pătrate, cât tăvițele aparatului.
Coacem vafele în funcție de cât de rumenite le dorim. Eu, de obicei, nu mă mai ghidez după ledul care se aprinde pe aparat. Le las ceva mai mult pentru că le doresc mai crocante.
Și pentru că am în dotare și un aparat de preparat sticksuri, din aluatul cu mere și scorțișoare am preparat și 3 runde de sticksuri.
Sunt foarte gustoase și de efect și vafele și sticksurile!
4 comentarii
Bună Maria
Arată foarte bine vafele, mai târziu o sa le încerc!
Mulțumesc ptr rețetă!
Reteta e foarte buna, insa mi se lipeste de aparat. Ce e de facut?
Puneți mai multă făină în aluat. Probabil au fost merele mai zemoase. Aluatul trebuie să fie mai gros. În altă ordine de idei, nu deschideți aparatul imediat ce s-a aprins ledul. Timpul de coacere este mai îndelungat. Lăsați vafele să devină mai crocante.
Buna! Cu ce se poate înlocui nuca de cocos