Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

de Maria Udrea
66621 vizualizări
Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

Simplu de preparat și delicios, acest tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas, din categoria „Torturi fără coacere”.

O combinație de trei gusturi: dulce + amărui + acrișor, așa cum îmi plac mie deserturile.

Dulce de la crema de ciocolată albă, amărui de la crema de ciocolată amăruie și acrișor de la crema de ananas, unde am folosit compot de ananas, cuburi, de la Sun Food.

Iar la decor am folosit fructe tropicale dintr-un compot delicios, tot de la Sun Food , cărora le mulțumesc pe această cale pentru compoturile de fructe minunate!

Dacă și voi obișnuiți să preparați torturi cu pișcoturi, vă mai recomand de pe blog și rețeta de tort cu căpșuni. Un tort simplu, delicios și fără coacere sau fierbere.

Iar o altă rețetă de tort cu mare succes de câte ori este preparată este rețeta de tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe.

Găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, în secțiunea Dulciuri / Torturi.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas.

Ingrediente

  • 46 pișcoturi Savoiardi
  • 500 ml cafea fiartă, ușor îndulcită
  • 30 ml lichior Amaretto
  • Cremă de ciocolată albă:
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • Cremă de ciocolată amăruie:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Cremă de ananas:
  • 565 g compot de ananas Sun Food
  • 100 g amidon
  • 20 g făină
  • 150 g unt cu 82 % grăsime
  • un praf sare
  • Pentru decor:
  • fructe tropicale din compot de la Sun Food
  • ornamente de ciocolată

Dimensiuni tavă: L=30 cm, B=15 cm, b=11,5 cm, H=10 cm

Mod de preparare pentru tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

Preparăm mai întâi cafeaua.
Fierbem cafeaua la filtru, din 500 ml apă și 4 lingurițe de cafea, în cazul meu, plus 2 lingurițe de zahăr.
Fiecare își prepară cafeaua după propriul gust, însă nu e nevoie să fie prea îndulcită că sunt pișcoturile destul de dulci.
Lăsăm cafeaua să se răcească și adăugăm amaretto.
Cafeaua se poate înlocui cu un sirop obișnuit din apă cu zahăr și esența preferată, pentru cei care nu consumă cafea.

Preparare cremele de ciocolată, albă și neagră

Punem în două vase, la încălzit, cantitățile de frișcă destinate fiecărei creme în parte.
Le lăsăm pe foc până aproape de a atinge punctul de fierbere, apoi stingem focul și adăugăm ciocolatele rupte în bucăți mici.
Amestecăm intens până când ciocolatele sunt topite și cremele omogenizate.
Lăsăm cremele la rece, apoi le mixăm până devin spumoase.

Preparare cremă de ananas pentru tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

Trecem întreg compotul de ananas prin blender până obținem o pastă omogenă.
Trecem pasta obținută prin sită, pentru a deveni fină.
O amestecăm apoi cu amidonul și făina și o fierbem, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.
Stingem focul și adăugăm imediat untul tăiat în bucăți.
Amestecăm intens până când untul este topit și încorporat în cremă.
Lăsăm crema de ananas să se răcească.
Dacă vă plac deserturile mai dulci, se poate adăuga și zahăr în cremă, 1-2 linguri.
Eu am preferat un gust mai acrișor și nu am adăugat zahăr.
Făina este opțională, însă eu am vrut o cremă mai groasă, pentru a evita gelatina.
Cremele trebuie să fie ferme la un astfel de tort, iar eu evit cât pot gelatina.

Asamblare tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas

Tapetăm o formă de chec sau de cozonac cu folie alimentară.
Trecem, pe rând, pișcoturile prin cafea, pentru o fracțiune de secundă și îmbrăcăm cu ele pereții laterali ai formei.
Întindem la baza formei crema de ciocolată albă, apoi o acoperim cu pișcoturi trecute prin cafea.
Întindem crema de ciocolată amăruie și din nou o acoperim cu pișcoturi însiropate puțin.
Întindem și crema de ananas și o acoperim și pe aceasta cu pișcoturi.
Dăm tortul la rece pentru 4-5 ore sau chiar de pe o zi pe cealaltă, apoi îl răsturnăm pe platou.
Îl decorăm după propria imaginație cu fructe din compot și ornamente de ciocolată.
N-am avut decât ornamente negre, dar mi-ar fi plăcut să strecor și niște ornamente albe pentru contrast.
Mi-a plăcut în mod deosebit crema de ananas, cu cremele de ciocolată fiind familiarizată, pentru că le folosesc foarte des.
Spre să vă placă deliciosul meu Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas și să-l testați, poate de sărbători!
Iar gustul de dulce îl potriviți după cum știți că vă place, eu prefer deserturile mai puțin dulci.

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

3 comentarii

Pitigoi mihaela 10 April 2021 - 8:14

Foarte frumos

Răspuns
Iuliana 15 April 2024 - 20:03

Buna ziua,
Am o nelamurire, va rog: de ce evitati pe cat posibil gelatina?

Va multumesc!

Răspuns
Maria Udrea 15 April 2024 - 21:51

Pentru că nu este sănătoasă și de multe ori influențează gustul. Dar acolo unde chiar necesită o folosesc.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.