Cornulețe de post cu borș în aluat

de Maria Udrea
22597 vizualizări
Cornulețe de post cu borș în aluat, unul secționat, decorate cu zahăr pudră, pe un platou negru, alături de un ceainic și o crenguță cu flori

Ne plac cornulețele și le preparăm în diferite variante, iar una dintre acestea este varianta de cornulețe de post cu borș în aluat. Pot să vă spun că de această variantă m-am temut puțin, la început. Mă gândeam că o să iasă aluatul acrișor. Dar după ce am văzut cât de bune și cât de fragede ies cornulețele a devenit una dintre variantele preferate.

Dar cea mai la îndemână rămâne rețeta de cornulețe cu apă minerală. Borș nu am tot timpul în casă și nici nu găsesc la orice magazin alimentar. Însă apa minerală o găsim peste tot.

Când nu le prepar de post, prefer rețeta de cornulețe cu rahat multicolor și rahat cu cacao. Este o rețetă în care folosesc untură și iaurt la prepararea aluatului. Foarte fragede ies și bune!

Despre rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat

Cât despre rețeta de față, repet, m-a cucerit frăgezimea cornulețelor. Chiar dacă folosim drojdie pentru dezvoltarea aluatului, cornulețele după coacere ies fragede, sfărâmicioase. Asta pentru că folosim o cantitate mai mare de grăsime( ulei) decât de borș.

Aluatul după frământare nu este chiar compact, este mai sfărâmicios. Însă, după ce se dezvoltă, datorită drojdiei adăugate, devine mai omogen și se poate modela frumos.

Cornulețele se pot umple și cu gem, cu nuci, sau ce dorește fiecare. Eu am optat pentru rahat de fructe și de cacao. Am găsit rahat pentru cozonac direct porționat în bucăți mici. M-a încântat că nu am mai stat să-l porționez eu, să-l trec prin zahăr. Astfel am economisit și timp. Foarte bune au ieșit cornulețele în care am combinat rahatul de fructe cu cel de cacao.

O rețetă în care am combinat cele două tipuri de rahat și care ne-a plăcut în mod deosebit a fost rețeta de foi de napolitane cu creme de rahat și lămâie. Vă recomand cu încredere să testați rețeta!

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Cornulețe de post cu borș în aluat, unul secționat, decorate cu zahăr pudră, pe un platou negru, alături de un ceainic și o crenguță cu flori

Cornulețe de post cu borș în aluat

Ne plac cornulețele și le preparăm în diferite variante, iar una dintre acestea este varianta… Dulciuri de post Cornulețe de post cu borș în aluat European Printează
Porții: 40 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 15 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr făină tip 650
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 125 ml borș
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja de la o lămâie
  • 200 gr rahat de fructe și de cacao
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

MOD DE PREPARARE

Modul de preparare al cornulețelor de post cu borș este foarte simplu.

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu drojdia uscată și sarea. Apoi, facem puțin loc la mijloc și punem acolo uleiul și borșul. Amestecăm bine ingredientele solide cu cele lichide până rezultă un aluat ușor sfărâmicios.

Dăm formă sferică aluatului, îl lăsăm în bol și îl acoperim. Îl lăsăm la odihnit 30 de minute, la loc cald.

Apoi, pornim cuptorul la 180 de grade.  împărțim aluatul în 5-6 părți aproximativ egale. Fiecare parte de aluat o întindem cu sucitorul pe masă, într-o foaie circulară de aproximativ 2 mm grosime. Decupăm foaia în 8 triunghiuri aproximativ egale. La baza fiecărui triunghi așezăm bucățile de rahat, 2-3, câte încap. Vârfurile triunghiurilor de aluat le umezim cu puțină apă pentru a se lipi aluatul când îl rulăm. Astfel, cornulețele nu se mai desfac în timpul coacerii. Apoi le rulăm, începând de la bază spre vârf și formăm cornulețele.

Așezăm cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt la distanțe de 6-7 mm între ele. Dăm tava cu cornulețe de post cu borș în aluat la cuptor pentru 25-30 de minute. Imediat ce scoatem cornulețele din cuptor le trecem prin zahărul pudră.

 

Sunt chiar delicioase și ușor de preparat. Vă recomand, cu drag, rețeta!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.