Tort Pădurea Neagră cu căpșuni

de Maria Udrea
639 vizualizări
Tort Pădurea Neagră cu căpșuni

Perfect pentru a fi preparat în sezonul căpșunilor de grădină bine coapte, acest simplu și delicios tort Pădurea Neagră cu căpșuni!

Pornind de la rețeta clasică de tort Pădurea Neagră, care se prepară cu cireșe, Maria Bichis, prietena noastră a adaptat rețeta și în varianta cu căpșuni. O idee minunată, mai ales că piața abundă acum de căpșuni proaspete și aromate.

Mulțumim Maria Bichis, pentru că împărtășești cu noi rețetele tale! Tortul este minunat și poate fi sursă de inspirație pentru fanii blogului.

Noi adorăm deserturile cu fructe, fie proaspete, fie din compot. N-am reușit, încă, să prepar tortul Pădurea Neagră, dar este pe lista de așteptare. În schimb, găsiți pe blog rețete de tort cu căpșuni, zmeură, dar și cu vișine, sau cireșe.

Dintre cele cu căpșuni vă recomand în mod deosebit rețeta de tort cu pișcoturi și căpșuni. Este simplă, este fără coacere și tare gustoasă.

Dar poate vă place mai mult rețeta de tort cu cremă de ciocolată și căpșuni. Este mai special și ca gust, dar și ca aspect.

Rețetă de tort Pădurea Neagră cu căpșuni

Pentru rețeta de față nu trebuie să preparați decât un blat de tort cu cacao. La interior se umple cu frișcă amestecată cu căpșuni. Maria a mai adăugat și fulgi de ciocolată, pentru un plus de gust, dar și pentru un aspect mai deosebit.

Bineînțeles, ciocolata din interior este opțională, puteți pune tot căpșuni, sau alte fructe.

De exemplu, eu aș opta pentru zmeură. Îmi place tare mult zmeura în torturi.

Găsiți pe blog, printre altele, o rețetă de tort Fantezie cu ciocolată și zmeură, pe care v-o recomand cu mare drag.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Tort Pădurea Neagră cu căpșuni

Tort Pădurea Neagră cu căpșuni

Perfect pentru a fi preparat în sezonul căpșunilor de grădină bine coapte, acest simplu și… Torturi Tort Pădurea Neagră cu căpșuni European Printează
Porții: 16 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat cu diametrul de 26 cm
  • 4 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 7 gr praf de copt
  • 100 gr făină
  • 25 gr amidon de porumb
  • 25 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • pentru sirop:
  • 300 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru cremă și decor:
  • 750 ml smântână pentru frișcă
  • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 2 plicuri întăritor pentru frișcă, opțional
  • 400 gr căpșuni
  • 50 gr fulgi de ciocolată

 

MOD DE PREPARARE

Se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru blatul de tort se sparg ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Se adaugă un praf de sare și zahărul și se mixează până se topește zahărul, iar ouăle devin spumoase și își dublează volumul.

Se cerne făina împreună cu cacaua și praful de copt și se amestecă cu amidonul. Se încorporează, treptat în compoziția de ouă. Se adaugă vanilia și se omogenizează bine compoziția, apoi se întinde în forma de copt tapetată la bază cu hârtie. Se coace blatul de tort la 180 de grade pentru 35 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.

Cât timp se răcește blatul se pregătește siropul, frișca și căpșunile. Pentru sirop se fierbe apa cu zahărul până acesta se topește, iar la final, se adaugă esența.

Căpșunile se spală, se scurg și se curăță, apoi se feliază în cuburi. Se păstrează și pentru decor căpșuni feliate în jumătăți.

Smântâna pentru frișcă se mixează până devine spumoasă, apoi se adaugă zahărul pudră și se mixează până devine fermă. Dacă nu capătă fermitatea necesară, se adaugă și întăritor de frișcă.

Cum se asamblează tortul Pădurea Neagră cu căpșuni

Când blatul de tort este bine răcit se secționează în trei părți care se însiropează cu siropul rece.

Se împarte frișca în trei părți. Într-o parte se adaugă cuburi de căpșuni, într-o parte fulgi de ciocolată, iar a treia parte se lasă simplă.

Se așază prima parte de blat pe platou și se întinde peste aceasta frișca amestecată cu căpșuni. Se adaugă a doua parte de blat, apoi frișca amestecată cu fulgi de ciocolată și ultima parte de blat. Din cantitatea inițială de fulgi de ciocolată se oprește o mică parte și pentru decor.

Tortul astfel asamblat se dă la rece pentru câteva ore.

După ce a stat la rece se îmbracă tortul în frișca oprită și se decorează cu jumătăți de căpșuni și fulgi de ciocolată.

Se feliază și se servește cu poftă, alături de cei dragi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: