Vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată

de Maria Udrea
3087 vizualizări
Vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată, pe un servețel, alături de un ceainic și un dovleac

Dacă tot a fost sezonul dovlecilor plăcintari și am avut din abundență în grădina mamei, am preparat, printre altele și o rețetă de vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie. Foarte gustoase au ieșit și frumos colorate! Le-am savurat, în special, dimineața, la cafea.

Mai găsiți pe blog o rețetă de vafe cu dovleac și făină de migdale. Foarte bune au fost și acestea, ușor crocante și sfărâmicioase, de la făina de migdale.

Dar găsiți pe blog și o rețetă de chec cu dovleac plăcintar și ciocolată. Un chec cu o textură aerată și culori frumoase, de toamnă.

Nu lipsesc de pe blog nici rețetele de plăcinte cu dovleac, rețete de prăjituri și mousse de dovleac. Nouă ne place gustul dovleacului, așa că profităm din plin de acesta în sezon.

Am preparat și o rețetă de dulceață de dovleac plăcintar, perfectă pentru deserturile de mai târziu.

Rețetă de Vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie

Pentru rețeta de față, pe lângă dovleacul plăcintar și bănuții de ciocolată amăruie am adăugat în compoziție și multă nucă de cocos. Foarte aromate au ieșit vafele, la așa combinație de ingrediente. Nu a lipsit nici scorțișoara, o aromă pe care noi o adorăm. Îmi plac rețetele de vafe pentru că poți prepara compoziția atât groasă cât și mai subțire. Nu sunt cantități stas ca la rețetele de chec sau blaturi de tort. Dacă alegem să pregătim o compoziție cu textură ușor cursivă, vafele ies mai moi. Iar dacă optăm pentru o textură mai groasă, vafele ies mai crocante. Noi le preferăm, de obicei, pe cele crocante atunci când le dorim simple și pe cele moi atunci când le dorim combinate cu cremă.

Găsiți pe blog mai multe rețete de vafe, atât dulci cât și sărate, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de Vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie.

Vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată, pe un servețel, alături de un ceainic și un dovleac

Vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată

Dacă tot a fost sezonul dovlecilor plăcintari și am avut din abundență în grădina mamei,… Dulciuri diverse Vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată European Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • 500 gr dovleac plăcintar, răzuit
 • 150 gr zahăr
 • 3 ouă medii
 • 1/2  linguriță de scorțișoară
 • 125 ml ulei
 • 125 gr smântână
 • 300 gr făină
 • 200 gr nucă de cocos
 • 100 gr bănuți de ciocolată amăruie
 • 7 gr praf de copt
 • 1 praf de sare

MOD DE PREPARARE

Punem dovleacul răzuit și zahărul într-un vas, la foc mic. Lăsăm dovleacul să se caramelizeze, amestecând constant pentru a nu se arde. Când dovleacul este bine pătruns și se formează sirop, stingem focul. Adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.

Adăugăm, apoi, ouăle și uleiul și omogenizăm bine compoziția. Apoi adăugăm, pe rând, nuca de cocos, smântâna și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare. La final, adăugăm bănuții de ciocolată amăruie și omogenizăm bine aluatul pentru vafe cu dovleac plăcintar și ciocolată.

De aici, lucrurile sunt simple, intervine aparatul de vafe care va coace minunatele delicii de toamnă, aromate și frumos colorate.

Încingem aparatul și cu o lingură punem din compoziția de vafe la mijlocul plăcuțelor inferioare ale aparatului. Închidem aparatul și așteptăm avertizarea ledului care ne anunță când vafele sunt coapte. Dacă le dorim mai crocante, prelungim timpul de coacere.

Sunt foarte gustoase și foarte aromate, încercați-le și vă veți convinge!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.