Chec de post cu banane și nuci

de Maria Udrea
0 comentarii
Porții de chec de post cu banane și nuci pe un suport de lemn, alături de o cană cu ceai

Pentru că ai mei sunt mari consumatori de banane și acestea nu lipsesc din fructieră, mai preparăm din ele și câte un desert. De data aceasta, fiind în perioada postului, am preparat un chec de post cu banane și nuci. O banana bread de post. A ieșit foarte gustos și aromat. Are o textură densă și ușor umedă și este foarte sățios.

Din categoria deserturilor cu banane vă mai recomand de pe blog o rețetă de prăjitură cu banane și perle de ciocolată. Nu este de post, dar este simplă și delicioasă.

Iar dacă doriți o prăjitură mai complexă, foarte gustoasă și aspectuoasă, vă recomand rețeta de prăjitură combinată cu banane și căpșuni. A fost declarată cea mai bună prăjitură din categoria prăjiturilor cu fructe, preparate de mine, bineînțeles.

Deserturile cu banane sunt soluția pentru a folosi bananele foarte coapte, care nu te mai atrag să le mănânci.

Ce conține rețeta de chec de post cu banane și nuci

Pentru checul de azi nu am folosit banane chiar foarte coapte. Dar au fost foarte aromate. Am optat și pentru aroma de vanilie, adăugând zahăr vanilinat în compoziție. Pentru că anterior am mai preparat un chec de banane cu nuci, simplu și nu mi-a plăcut culoarea, de data aceasta am adăugat puțină cacao. De obicei deserturile, sau chiar mâncărurile care nu mă atrag ca aspect nu le mai postez pe blog.

Nucile le-am mărunțit mai mult și de aceea checul a avut o textură mai densă.  Ne-a plăcut și cu siguranță voi repeta rețeta și în altă combinație de arome.  Voi adăuga la următorul și scorțișoară, sau nucșoară.

Mai multe rețete de deserturi cu banane găsiți pe blog. Tastați cuvântul ”banane” în caseta de căutare și le descoperiți.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de chec de post cu banane și nuci.

Porții de chec de post cu banane și nuci pe un suport de lemn, alături de o cană cu ceai

Chec de post cu banane și nuci

Printează
Porții: 16 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 17 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 banane ( 250 gr)
  • 150 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 150 ml lapte de orez cu cocos
  • 150 ml ulei
  • 250 gr făină
  • 25 gr pudră de cacao neagră
  • 75 gr nuci mărunțite
  • 7 gr praf de copt
  • 1 banană și zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

MOD DE PREPARARE

Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.

Decojim cele două banane, le rupem în bucăți și le punem în recipientul blenderului împreună cu cele două tipuri de zahăr și laptele vegetal. Le transformăm într-un piure omogen.

Amestecăm făina cu pudra de cacao și praful de copt, iar nucile le măcinăm. Amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol încăpător. Adăugăm și uleiul, un praf de sare și omogenizăm amestecul.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția pentru chec de post cu banane și nuci în ea. Eu am folosit o tavă de 13/20 cm.

Curățăm a treia banană, o secționăm în două, transversal și așezăm cele două jumătăți deasupra compoziției, cu partea decupată în sus. Ungem cele două jumătăți de banane cu puțin ulei, sau cu suc de lămâie( care mie mi-a lipsit).

Coacem checul pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius, sau în funcție de cuptorul fiecăruia. Îl lăsăm să se răcească, îl decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și îl porționăm.

Este absolut delicios, merită preparat!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.