Pentru că adorăm combinația de brânză cu dovlecel, încerc să o includ în cât mai multe preparate, iar de data aceasta ne-am delectat cu niște delicioase Coșulețe și brioșe cu brânză și dovlecel.
Foarte bune calde, la mic dejun, mai ales servite cu roșii de grădină, sau cu un pahar de iaurt!
Tare bune sunt și reci și pot constitui, cu succes, baza pachetului de a doua zi!
Iar pentru un plus de gust, dulce-picant, am adăugat și niște dulceață de ardei iuți, pe care eu o îndrăgesc tare mult.
Tot din categoria preparatelor cu brânză și dovlecel, vă recomnd și rețetele:
Clătite de cartofi cu brânză și dovlecel
Pizza cu blat de dovlecel și brânză
Chiftele din dovlecel și brânză de burduf preparate la cuptor
Rețeta Coșulețe și brioșe cu brânză și dovlecel – Ingrediente
- 500 gr dovlecel răzuit
- 150 gr brânză telemea, sărată
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 100 gr parmezan
- 3 ouă
- 50 ml ulei de măsline
- 2 linguri dulceață de ardei iuți
- 150 gr făină
- 150 gr iaurt grecesc
- 1 linguriță praf de copt
- sare și piper
- 1 legătură de mărar verde
- 5-6 frunze de busuioc
- 400 gr aluat foietaj
- roșii cherry multicolore
Mod de preparare
Iată cât de simplu preparăm aceste minunate aperitive cu brânză și dovlecel!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.