Rumeni și gustoși, acești langoși cu gem de prune și nuci, te îmbie cu mirosul lor și te fac să visezi la copilărie.
Cu ceva vreme în urmă adoram langoșii, pentru că era un butic de unde-i procuram, fix la poarta întreprinderii unde lucram.
Ne înnebunea mirosul lor și nu ne puteam abține să nu servim 2-3 în pauza de masă.
Ulterior am început să mi-i prepar singură cu ingrediente naturale.
Și îmi place să jonglez cu umpluturile. Vedeți aici și rețeta de langoși cu brânză sărată. Este preferata noastră.
Și mai găsiți pe blog o rețetă de langoși ungurești cu smântână și cașcaval. Cu acest tip de langoși ne delectăm de fiecare dată când vizităm zonele din Ardeal. Sunt de nerefuzat.
Mai găsiți pe blog și o colecție de rețete de gogoși clasice sau mai complexe, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de langoși cu gem de prune și nuci.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 350 ml apă
- 750 g făină
- 2 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță sare
- 25 g drojdie proaspătă
- Pentru umplutură:
- 200 g gem de prune
- 75 g nucă măcinată
- 1/2 linguriță scorțișoară
- În plus:
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră cu scorțișoară
Porții: 9;
Timp total de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru rețeta de langoși cu gem de prune și nuci
Începem cu pregătirea aluatului care este un aluat clasic ca pentru gogoși, puțin îndulcit. Nu adăugăm o cantitate mare de drojdie și nici timpul de dospire nu este îndelungat.