Preparând câteva rețete de aperitive simple, din ingrediente puține și foarte accesibile, putem umple un platou cu aperitive pentru mese festive cu care să-i impresionăm pe cei dragi.
Ce conține acest platou cu aperitive pentru mese festive:
- turnulețe de legume cu mini mozzarella
- doboș aperitiv cu șuncă presată și cașcaval
- cârnăciori în foietaj
- brioșe aperitiv cu verdețuri și legume
- chifteluțe din carne
- salată de ciuperci cu piept de pui în cupe de ardei
- tartine cu pate de somon afumat
Cum pregătim rețetele pentru acest platou

Este unul dintre cele mai simple platouri cu aperitive festive. Iar dacă se dorește mai amplu, se mai pot adăuga și alte preparate. Aș mai recomanda salata de icre, diferite rulade, ouăle umplute, etc
Turnulețe din legume cu mini mozzarella
Acest aperitiv este foarte simplu de pregătit. Avem nevoie de roșii cherry, castraveți, ridichi și mini mozzarella. Feliem rondele castraveții și ridichile, iar roșiile și mini mozzarella le lăsăm întregi. Le așezăm sub formă de turnuleț, alternându-le pentru un joc de culori atractiv și înfigem în fiecare turnuleț câte o scobitoare.
Doboș aperitiv cu șuncă presată și cașcaval
Acest aperitiv este și mai simplu de realizat. Feliem ambele ingrediente în felii aproximativ egale, le suprapunem alternativ și le decupăm în funcție de cât de mari dorim porțiile. Vom ține cont să fie cam de mărimea turnulețelor, cu aproximație.
Cârnăciorii în foietaj pentru platou cu aperitive pentru mese festive
Pentru cârnăciorii în foietaj avem nevoie de un pachet cu aluat foietaj, cârnăciori mai subțiri, ketchup, ou pentru uns și semințe de chimen și de susan.
Vedeți Aici Rețeta de cârnăciori în foietaj
Brioșe aperitiv cu verdețuri și legume
Pentru a prepara brioșe aperitiv cu verdețuri și legume avem nevoie de câteva ingrediente colorate, pentru un aspect atractiv: spanac, morcovi, șuncă presată. Dar avem nevoie și de un aluat din făină, cu ouă, iaurt sau smântână și condimente.
Vedeți aici rețeta de brioșe aperitiv cu verdețuri și legume
Chifteluțe din carne pentru platou cu aperitive pentru mese festive
Pentru rândul cu chifteluțe nu ar fi mare lucru de spus. Fiecare gospodină are o rețetă proprie de chifteluțe din carnea preferată: porc, vită, sau pui. Se pot prepara chifteluțe chiar și de pește.
Vedeți aici rețeta mea de chifteluțe
Salată de ciuperci cu piept de pui în cupe de ardei
Pentru salata de ciuperci cu piept de pui, avem nevoie de: ciuperci champignon, proaspete, sau din conservă, piept de pui, maioneză și ceva murături. Mai avem nevoie și de ardei gras, roșu sau multicolor pentru a crea cupele.
Vedeți aici rețeta pentru salată de ciuperci cu piept de pui și murături
Tartine cu pate de somon afumat
Pentru tartine cu pate de somon afumat avem nevoie de: file de somon afumat, o cremă de brânză, sau unt, zeama de la o lămâie mare, 1 lingură de dulceață de ardei iuți, sau fulgi de chilli.
Îl puteți achiziționa și din comerț, asta în cazul în care nu aveți timp de preparat.
Vedeți aici rețeta de pate din somon afumat
Sper să vă folosească drept inspirație ideea mea de platou cu aperitive pentru mese festive!
Găsiți pe blog mai multe astfel de idei pentru aperitive festive, în secțiunea ”Aperitive”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.