Prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos

de Maria Udrea
0 comentarii
Prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos

Prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos este atât de fină și delicată încât se cere repetată la fiecare eveniment mai special.

Rețeta se compune dintr-un blat de albușuri cu nucă de cocos și o cremă cu ciocolată albă și nucă de cocos. În plus, și decorul este format din bomboane Raffaello și fulgi de cocos. Deci dacă vă numărați printre cei care adoră nuca de cocos, nu ezitați să o preparați.

Si tot din categoria rețetelor cu nucă de cocos vă mai recomand de pe blog și:

Rețeta de ruladă de biscuiți cu mascarpone și nucă de cocos

Rețeta de chec în trei culori cu nucă de cocos și cacao

Rețeta de brownie cu cremă de cocos și mac

Iar mai jos, aveți lista de ingrediente și modul de preparare pentru prăjitura Raffaello

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • un praf sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 30 ml lichior de cocos
  • Pentru cremă:
  • 5 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 30 ml lapte
  • un praf sare
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 100 g cocos
  • Decor:
  • bomboane Raffaello
  • nucă de cocos

Porții: 24

Timp de preparare: 60 minute

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Mod de preparare pentru prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos

Preparare blat

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Avem grijă să fie scoase din timp de la frigider, cam cu o oră înaine, pentru a nu fi reci când le mixăm.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare.
Ne oprim când bezeaua este fermă și rămâne fixată pe pereții bolului.
Scoatem mixerul și introducem o spatulă.
Adăugăm, treptat, făina și nuca de cocos, lingură cu lingură și amestecăm încet cu spatula.
Folosim mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Tapetăm tava cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm zahăr pudră.
Blatul se va desprinde mult mai ușor, chiar perfect, decât dacă presărăm făină.
Întindem compoziția de blat în tavă și o nivelăm uniform, cu spatula.
Coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, dar facem și testul cu scobitoarea, pentru siguranță.

Preparăm siropul

Punem apa cu zahărul într-un vas, pe foc și amestecăm până când zahărul se topește.
Ridicăm vasul de pe foc și lăsăm siropul să se răcească.
Adăugăm lichiorul de cocos și amestecăm pentru a se distribui uniform.
Preparăm crema
Frecom gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul pudră, apoi le diluăm cu laptele rece.
Fierbem crema la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.
O lăsăm să se răcească, apoi o amestecăm cu mascarponele.
În alt vas, încălzim frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere.
Ridicăm vasul de pe foc, rupem ciocolata și o adăugăm peste frișca încălzită.
Amestecăm imtens până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată.
Dăm vasul la rece.
Când compoziția de ciocolată albă este bine răcită, introducem mixerul și o mixăm până devine spumoasă.
Adăugăm crema de gălbenușuri cu mascarpone și mixăm până se omogenizează crema.
Adăugăm nuca de cocos și din nou omogenizăm crema.

Asamblare prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos.

Însiropăm blatul răcit cu siropul, de asemeni, răcit.
Întindem crema de ciocolată albă cu cocos, în strat uniform, peste blat.
Presărăm nucă de cocos și dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră.
Apoi o porționăm și decorăm porțiile cu bomboane rafaello, tăiate în jumătăți, sau întregi.
O servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Să vă fie de folos!

Am găsit o rețetă pentru bomboanele Raffaello, după care le voi prepara și eu.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.