Prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos este atât de fină și delicată încât se cere repetată la fiecare eveniment mai special.
Rețeta se compune dintr-un blat de albușuri cu nucă de cocos și o cremă cu ciocolată albă și nucă de cocos. În plus, și decorul este format din bomboane Raffaello și fulgi de cocos. Deci dacă vă numărați printre cei care adoră nuca de cocos, nu ezitați să o preparați.
Si tot din categoria rețetelor cu nucă de cocos vă mai recomand de pe blog și:
Rețeta de ruladă de biscuiți cu mascarpone și nucă de cocos
Rețeta de chec în trei culori cu nucă de cocos și cacao
Rețeta de brownie cu cremă de cocos și mac
Iar mai jos, aveți lista de ingrediente și modul de preparare pentru prăjitura Raffaello
Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 albușuri
- 100 g zahăr pudră
- 50 g făină
- 100 g nucă de cocos
- un praf sare
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 30 g zahăr
- 30 ml lichior de cocos
- Pentru cremă:
- 5 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 30 ml lapte
- un praf sare
- 250 g mascarpone
- 200 g ciocolată albă
- 150 ml frișcă lichidă
- 100 g cocos
- Decor:
- bomboane Raffaello
- nucă de cocos
Porții: 24
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 23/36 cm
Mod de preparare pentru prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos
Preparare blat
Preparăm siropul
Asamblare prăjitura Raffaello cu ciocolată albă și mult cocos.
Am găsit o rețetă pentru bomboanele Raffaello, după care le voi prepara și eu.