Răsfoind rețetele mele postate pe bucătăraș.ro, mi-am dat seama că nu aveam pe blog această delicioasă Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară și era păcat să nu o împărtășesc cu voi și aici.
Foarte bine s-au combinat, crema de nuci cu prunele și scorțișoara!
O altă tartă, mai simplă, dar foarte gustoasă a fost și această Tartă cu prune și alune de pădure.

Ingrediente
- Pentru aluat( 32 cm diametrul formei de copt):
- 1 ou
- 3 linguri zahăr
- 1 praf sare
- 200 g unt cu 82% grăsime
- 400 g făină
- 100 g iaurt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- Pentru umplutură:
- 500 g prune
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriță scorţişoară
- miez de nucă( jumătăţi)
- Pentru crema de nuci:
- 100 ml lapte
- 50 gr unt
- 150 gr nucă măcinată fin
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară!
Se scot sâmburii de la prune și în locul lor se pune miez de nucă tăiat în jumătăți, zahăr vanilat și scorțișoară.
Se lasă așa până se pregătește aluatul.
Pentru aluat de tartă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul rece și iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece 15 minute.
Pentru crema de nuci se pun într-un vas, pe foc, laptele, zahărul și untul și se lasă până se topește untul, apoi se adaugă nuca măcinată și scorțișoara.
Se ia vasul de pe foc, se amestecă bine compoziția și se lasă la răcit.
Asamblăm si coacem delicioasa tartă.
În forma de tartă se întinde 3/4 din aluat îmbrăcând și pereții formei, se înțeapă aluatul cu o furculiță, apoi se așază prunele și se acoperă cu crema de nuci.
Deasupra se pune restul de aluat sub formă de grilaj.
Tarta cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi pudrată cu zahăr.