Pentru o zi aniversară este chiar potrivit acest Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure!
Este doi în unu: și bomboane, nelipsite pentru a servi musafirii și prăjitură.
Este un tort complex, în aparență, dar destul de ușor de preparat.
Îl aveam în plan de multă vreme, însă abia acum, cu ocazia aniversării soțului meu, am reușit să-l prepar.
Rețeta nu este cea originală, nici nu știu cum este aceea, pentru că la o căutare pe net, apar foarte multe rețete, fiecare preparate în alt mod.
Așa că mi-am permis și eu să adaptez rețeta după gustul meu, dar ca sursă de inspirație, am pornit de la rețeta Teodorei Rogobete -Teo’s Kitchen, căreia îi mulțumesc frumos!
Mi-a plăcut că ea a pus și napolitane cu vanilie și am pus și eu.
Ce trebuie să nu lipsească de la acest tort ca să fie un Ferrero Rocher sunt trei ingrediente: nutella, alune de pădure și bomboanele Ferrero Rocher.

Ingrediente
- Pentru blat de 24 cm:
- 7 ouă
- 175 g zahăr
- 175 g făină
- 30 g cacao
- 100 g alune de pădure
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf sare
- Pentru sirop:
- 50 g zahăr
- 300 ml apă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 400 g ciocolată amăruie
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 250 g mascarpone
- 400 g nutella
- 1 praf sare
- 75 g napolitane cu vanilie
- Pentru decor:
- 50 g alune de pădure
- bomboane Ferrero Rocher
Mod de preparare pentru tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure
Preparăm blatul
Preparare cremă pentru Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure
Asamblare Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure
Decorare Tort Ferrero Rocher cu nutella și alune de pădure
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.