Au iesit tare bune aceste briose cu vanilie si capsuni, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat.
Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat 🙂
Briosele merg preparate si pentru un platou cu prajituri festive, sau la ocazii mai speciale. Astfel de ocazii ar fi, de exemplu, zilele de 1 si 8 Martie, zilele in care sarbatorim iubirea: Valentine’s Day și Dragobete. Au exact ce le trebuie pentru astfel de ocazii, mai ales culorile specifice, ab si rosu.
Din aceeasi categorie va mai recomand de pe blog si reteta de cosulete de ciocolata cu crema de banane si capsuni.
Si tot din aceeasi categorie mai face parte si reteta de cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri.
Ingrediente
- 4 oua mari, de tara
- 175 gr zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 200 gr unt
- 200 ml lapte
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- capsuni 1/briosa
- Pentru decor:
- 250 ml frisca lichida
- capsuni
Portii: 19;
Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare pentru briose cu vanilie si capsuni
Pregatim aluatul de briose.
Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.
Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.
Spalam capsunile si le scurgem bine.
Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.
Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Spargem cele patru oua intr-un bol, presaram sare pe ele, apoi adaugam zaharul si le mixam energic pana devin spumoase.
Adaugam untul si mixam in continuare, apoi laptele, esenta de vanilie si faina.
Mixam pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi o lasam la odihnit 5 minute.
Asezam formele de briose in tava.
Asamblare si coacere Briose cu vanilie si capsuni
Punem cate o lingura de compozitie in formele de briose, asezam cate o capsuna la mijloc, apoi o acoperim cu aluat.
Deci eu am pus cate doua linguri de aluat intr-o forma de briosa si am umplut ceva mai mult de 3/4 din capacitatea formei.
Dam tava la cuptorul preincalzit cu 5 minute inainte si coacem briosele pentru 35 de minute la 175 grade.
Pentru decor, mixam frisca bine si cu ajutorul unui posh, ornam briosele, dupa ce s-au racit, apoi asezam deasupra, cate o capsuna intreaga sau feliata.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
2 comentarii
Arata intr-un mare fel .
Tentant rau.
Multzu, Dia!
Au fost tare bune! Pupici!