Cartofi țărănești cu roșii și usturoi

de Maria Udrea
0 comentarii
Porție de Cartofi țărănești cu roșii și usturoi, gata de servit cu murături

Pentru o masă dintr-o zi de post și nu numai, merg tare bine acești cartofi țărănești cu roșii și usturoi, alături de murăturile preferate. Rețeta este foarte simplă, așa cum o prepara, cândva, bunica. Ea le spunea ”cartofi țărănești” și tare buni erau cu cartofii românești cultivați în grădina noastră. Prepara această rețetă și vara, cu cartofi noi și roșii de grădină, dar și iarna cu bulion sau pastă de roșii de la borcan.

Mai găsiți pe blog o variantă a rețetei de față – rețeta de cartofi la cuptor cu gogoșari în sos de roșii. Este puțin diferită, atât ca mod de preparare cât și ca ingrediente adăugate.

Mai găsiți pe blog și varianta cartofilor țărănești cu carne – rețeta de cartofi țărănești cu gogoșari în sos de roșii și bacon afumat.  Este genul acela de mâncare al cărui gust te cucerește și repeți rețeta necontenit, în diferite variante.

De data aceasta am preparat varianta de post, la tigaie.

Ce conține rețeta de cartofi țărănești cu roșii și usturoi

Pe lângă cartofii și pasta de roșii, se mai adaugă ceapă, usturoi, grăsime vegetală și condimente. Nu lipsește nici verdeața de la final de preparare. Cartofii se fierb în coajă, se curăță și se feliază, apoi se adaugă într-un sos de roșii cu ceapă și usturoi. Puțin cimbru și puțin busuioc adăugate pe parcurs, dau un plus de aromă și de gust. Iar serviți cu o salată de murături sunt absolut delicioși.

Este o rețetă foarte simplă și rapid de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete simple și rapide, de post sau de frupt.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cartofi țărănești cu roșii și usturoi.

Porție de Cartofi țărănești cu roșii și usturoi, gata de servit cu murături

Cartofi țărănești cu roșii și usturoi

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi albi
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 375 gr suc concentrat de roșii
  • puțin cimbru uscat
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei
  • sare și piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE

Spălăm bine de tot cartofii și îi punem la fiert în apă rece, fără a-i decoji. Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine la testul cu furculița. Apoi îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi lăsăm deoparte până când putem să-i curățăm.

Între timp, preparăm sosul de roșii cu usturoi.

Curățăm ceapa, o tocăm julien( în fâșii) și o punem la călit într-o tigaie adâncă cu ulei. Amestecăm ceapa cu uleiul pentru a se căli uniform. Nu o lăsăm decât până când se pătrunde și își schimbă culoarea, apoi adăugăm sucul de roșii. Amestecăm bine sucul de roșii cu ceapa, adăugăm și doi căței de usturoi tocați rondele și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.

Curățăm cartofii și îi feliem mai grosier în rondele și îi adăugăm în sosul de roșii. Adăugăm condimentele și amestecăm bine toate ingredientele. Mai lăsăm cartofii să se răsfețe în sosul de roșii aproximativ 7-8 minute cu focul aprins și mai adăugăm spre final un cățel de usturoi curățat și răzuit.

După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.