Pentru că am dispus de niște ingrediente delicioase, am ales să pregătesc aceste Nuci umplute cu cremă de halva.
Tare bune au ieșit, chiar dacă sunt preparate numai cu ingrediente de post!
Iar ingredientele vedetă din această rețetă sunt două tipuri de halva de la Feleacul, atât de gustoase că abia m-am îndurat să le folosesc la aceste nuci. Sunt așa de bune simple, că nu te mai oprești din savurat!
Au un gust chiar deosebit, ca de altfel toate produsele lor, drept pentru care le mulțumesc celor de la Feleacul, pentru oportunitatea de a le descoperi!
Mai găsiți pe blog și rețeta Nuci umplute cu cremă de biscuiți și gem, tot de post, dar și rețeta Nuci umplute cu cremă de ciocolată.
Porții: 80; Timp de pregătire: 30 minute; Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente
- Pentru aluat de nuci:
- 150 ml apă minerală
- 150 ml lapte de orez
- 150 gr unt de cacao
- 50 gr zahăr
- 600 gr făină + pentru înfăinat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- Pentru crema de halva:
- 150 gr biscuiți populari
- 75 gr miez de nucă
- 150 ml lapte de orez
- 100 gr halva Feleacul, cu stafide și cacao
- 100 gr halva Feleacul, cu merișoare și cacao
- puțină sare
- zahăr pudră, vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru rețeta Nuci umplute cu cremă de halva.
Pregătim crema de halva pentru umplut nucile.
3 comentarii
Vă rog,cu ce pot inlocuii untul de cacao si n ce proporții?Mulțumesc!
Cu margarină, dacă folosiți, sau cu ulei de cocos în aceeași proporție pentru că sunt la fel de solide.
Mulțumesc mult!❤️