Pentru că ne plac în mod deosebit papanașii, am ales să pregătesc rețeta de Papanași muntenești cu glazură de ciocolată, cu o ocazie specială.
2018 este anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.
Anul centenarului este anul în care Dr. Oetker sărbătorește 20 de ani în România, ocazie cu care ne întoarcem la origini pentru redescoperirea rețetelor autentic românești.
Și cum papanașii fac parte dintre deserturile tradiționale îndrăgite, am ales să-i prepar pe cei muntenești, pentru că eu în această zonă locuiesc. Și le-am înnobilat gustul cu ingrediente minunate de la Dr. Oetker.
Și cum rețetele se reinterpretează după propriile imaginații și gusturi, m-am abătut puțin de la rețeta clasică de papanași muntenești, unde aceștia sunt serviți cu smântână și dulceață și am glazurat o parte din ei cu glazură de ciocolată de la Dr. Oetker.
Ingrediente
- Pentru 16 papanași muntenești:
- 550 brânză proaspătă, de vaci
- 4 ouă
- 100 g griș
- 50 g amidon
- 50 g făină +puțină pentru înfăinat masa de lucru
- 1 linguriță sare
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- Pentru fiert:
- 1 l apă
- 1 sticluță esență de rom
- 1/4 linguriță sare
- Pentru pudrat:
- 150 g pesmet din biscuiți
- 30 g zahăr brut
- 50 g unt
- 1 plic finesse de vanilie
- 100 g glazură Duo de ciocolată
- smântână, pentru servit
- dulceață de afine, pentru servit
Mod de preparare pentru papanași muntenești cu glazură de ciocolată
Modelăm papanașii muntenești.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.