Tort de înghețată Tiramisu

de Maria Udrea
3495 vizualizări
Tort de înghețată Tiramisu porționat pe un platou alb, dantelat

Adorăm gustul tortului Tiramisu, dar adorăm și înghețata, așa că le-am combinat în aceeași rețetă și ne-am răsfățat cu un delicios tort de înghețată Tiramisu.

M-a ajutat la prepararea acestuia aparatul de înghețată, dar se poate prepara și manual, în lipsa lui.

Rețetele de Tiramisu sunt foarte versatile. Pornind de la rețeta clasică tortului Tiramisu, putem adăuga și alte ingrediente, cum ar fi fructele, sau ciocolata.

Ce îmi place cel mai mult la acest tort este că îl putem asambla în diferite moduri. Unul dintre acestea îl puteți vedea la rețeta de  Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles. Pentru aluatul de vafe, am potrivit ingredientele așa încât să am aromă de cafea și consistența ceva mai groasă decât la un chec obișnuit.

Iar o altă variantă mai rapidă, pe care noi o adorăm, o găsiți la rețeta de praline Tiramisu. Acestea merg preparate și pentru un platou cu prăjituri și fursecuri festive.

Cum se prepară rețeta de tort de înghețată Tiramisu

Tortul de înghețată se prepară la fel ca tortul clasic, însă eu am exclus albușurile din cremă. Nu am pus în cremă nici lichior pentru că alcoolul adăugat în compoziția de înghețată îi prelungește durata de înghețare. Dar am adăugat în cafeaua cu care am însiropat pișcoturile. A ieșit foarte bun, păcat că l-am preparat în cantitate mică. După cum am menționat mai sus, compoziția de înghețată am amestecat-o cu ajutorul aparatului de făcut înghețată.

Tortul Tiramisu de înghețată pe un platou alb, cu margini dantelate Porție din tortul Tiramisu de înghețată pe un platou alb, alături de restul tortului

Dacă și voi adorați tortul Tiramisu, găsiți pe blog mai multe variante de rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort de înghețată Tiramisu.

Tort de înghețată Tiramisu porționat pe un platou alb, dantelat

Tort de înghețată Tiramisu

Adorăm gustul tortului Tiramisu, dar adorăm și înghețata, așa că le-am combinat în aceeași rețetă… Înghețată Tort de înghețată Tiramisu European Printează
Porții: 10 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 17 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr
  • 1 lingură de lapte
  • 1 praf de sare
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr mascarpone
  • 16 pișcoturi
  • 200 ml cafea fiartă
  • 30 ml lichior amaretto

MOD DE PREPARARE

Începem cu prepararea cremei de gălbenușuri care necesită fierbere. Punem gălbenușurile într-o crăticioară așezată deasupra altei cratițe cu apă care fierbe. Adăugăm sarea, zahărul și laptele și amestecăm intens până când obținem o compoziție spumoasă. Lăsăm această compoziție la răcit și ne ocupăm de prepararea celorlalte ingrediente.

Fierbem o cafea la filtru sau la espressor pe care o îndulcim după propriul gust. O lăsăm să se răcească și adăugăm lichiorul în ea.

Mixăm smântâna pentru frișcă până când începe să capete fermitate. Adăugăm mascarponele și mixăm până omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm crema de gălbenușuri și din nou omogenizăm compoziția.

Transferăm compoziția pentru tort de înghețată Tiramisu în aparatul de înghețată. Îl lăsăm pe acesta să își facă treaba în continuare, dar îl oprim când compoziția este încă cremoasă, pentru a putea monta tortul.

Cum montăm tort de înghețată Tiramisu

Luăm o caserolă cu capac și așezăm o folie de plastic în ea. Trecem o parte din pișcoturi prin cafea pentru o fracțiune de secundă și le așezăm la baza caserolei. Rupem din pișcoturi, dacă este cazul, pentru a le face loc în caserolă. Peste pișcoturile însiropate cu cafea presărăm cacao.

Întindem crema pentru înghețată peste pișcoturi, dar strecurăm în interiorul ei și bucățile de pișcoturi rupte și însiropate. Așezăm al doilea rând de pișcoturi însiropate cu cafea și închidem caserola. O punem la congelator până în momentul servirii.

Colaj de poze cu ingredientele și pașii necesari preparării tortului de înghețată Tiramisu
Dacă înghețata este preparată la aparat, nu mai este necesar să stea la congelator decât maxim o oră. Dacă este preparată manual, cred că este necesar un timp de 3-4 ore.

Când dorim să servim din deliciosul tort de înghețată Tiramisu, scoatem caserola din congelator și o lăsăm 8-10 minute la temperatura camerei. Scoatem tortul cu folia din caserolă și îl transferăm pe un platou de servire. Presărăm cacao deasupra ultimului rând de pișcoturi și putem felia tortul.

Tortul Tiramisu de înghețată pe un platou alb, cu margini dantelate Tort de înghețată Tiramisu porționat pe platou alb, dantelat

Este delicios, chiar merită preparat!

Vedeți aici și o rețetă de Tiramisu cu dovleac la pahar.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.