Gogoșari în sos de roșii

de Maria Udrea
12182 vizualizări
Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri. De obicei îi prepar în bulion, dar cum anul acesta nu am făcut bulion, încă, i-am preparat în sos de roșii și au ieșit tare buni.

Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri.

De obicei îi prepar în bulion, dar cum anul acesta nu am făcut bulion, încă, i-am preparat în sos de roșii și au ieșit tare buni.

Rețeta este cea clasică, nu m-am abătut de la ea, doar gustul la condimente, l-am potrivit așa cum mi-a plăcut mie.

Foarte mult ne plac și acești Gogoșari umpluți cu varză, dar nelipsiți din cămară an de an, sunt clasicii  Gogoșari în oțet, care plac absolut tuturor.

Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri. De obicei îi prepar în bulion, dar cum anul acesta nu am făcut bulion, încă, i-am preparat în sos de roșii și au ieșit tare buni.

Gogoșari în sos de roșii

Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi… Muraturi Gogoșari în sos de roșii European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • 5 kg gogoșari
  • 500 g zahăr
  • 500 ml oțet
  • 500 ml ulei
  • 800 ml sos de roșii 
  • 1 lingură sare de murături
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 3 foi de dafin

 

Porții: 9 borcane de 720 ml

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru gogoșari în sos de roșii

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat.
Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi tăiem în două, pentru a le îndepărta cotoarele, semințele și nervurile.
Apoi îi tăiem în fâșii.
Punem la fiert oțetul cu uleiul, sosul de roșii, zahărul și sarea, adăugăm și condimentele și amestecăm până  când zahărul și sarea se topesc.

Preparare gogoșari în sos de roșii

Lăsăm compoziția să fiarbă pentru un clocot sau două și scufundăm gogoșarii în ea.
Punem gogoșarii în mai multe tranșe, pentru a fi acoperiți de soluție.
Îi amestecăm bine să se opărească toți și îi lăsăm în soluție, pe foc, 6-7 minute, apoi îi scoatem cu o spumieră, în alt vas.
Procedăm așa până undim toți gogoșarii.
Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii amestecat bine( compoziția în care i-am undit).
Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară.
Nouă ne plac mult acești gogoșari în sos de roșii, sper să vă încânte și pe voi rețeta mea și să o încercați cu încredere.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.