Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri.
De obicei îi prepar în bulion, dar cum anul acesta nu am făcut bulion, încă, i-am preparat în sos de roșii și au ieșit tare buni.
Rețeta este cea clasică, nu m-am abătut de la ea, doar gustul la condimente, l-am potrivit așa cum mi-a plăcut mie.
Foarte mult ne plac și acești Gogoșari umpluți cu varză, dar nelipsiți din cămară an de an, sunt clasicii Gogoșari în oțet, care plac absolut tuturor.

Ingrediente
- 5 kg gogoșari
- 500 g zahăr
- 500 ml oțet
- 500 ml ulei
- 800 ml sos de roșii
- 1 lingură sare de murături
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- 3 foi de dafin
Porții: 9 borcane de 720 ml
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru gogoșari în sos de roșii
De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat.
Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi tăiem în două, pentru a le îndepărta cotoarele, semințele și nervurile.
Apoi îi tăiem în fâșii.
Punem la fiert oțetul cu uleiul, sosul de roșii, zahărul și sarea, adăugăm și condimentele și amestecăm până când zahărul și sarea se topesc.
Preparare gogoșari în sos de roșii
Lăsăm compoziția să fiarbă pentru un clocot sau două și scufundăm gogoșarii în ea.
Punem gogoșarii în mai multe tranșe, pentru a fi acoperiți de soluție.
Îi amestecăm bine să se opărească toți și îi lăsăm în soluție, pe foc, 6-7 minute, apoi îi scoatem cu o spumieră, în alt vas.
Procedăm așa până undim toți gogoșarii.
Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii amestecat bine( compoziția în care i-am undit).
Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară.
Nouă ne plac mult acești gogoșari în sos de roșii, sper să vă încânte și pe voi rețeta mea și să o încercați cu încredere.