Roșii cuburi în suc propriu la borcan

de Maria Udrea
8277 vizualizări
Trei borcane cu roșii cuburi în suc propriu, alături de roșii proaspete și un ștergar rustic

Dacă recolta de roșii este bogată, ne permitem să preparăm fel și fel de conserve din roșii pentru iarnă. De data aceasta am preparat o rețetă de roșii cuburi în suc propriu la borcan.

Nu am preparat decât trei borcane de 1 litru, pe care le voi folosi ulterior la ciorbe de roșii. Dar mai este timp, așa că la următoarea recoltă de roșii coapte mai prepar câteva borcane.

Voi folosi aceste roșii la mult adorata rețetă de ciorbă de roșii cu găluște de griș. Desfac un borcan cu aceste roșii și unul cu zarzavat pentru ciorbe. Nu mai trebuie decât să pregătesc găluștele de griș și gata-i ciorba.

Vedeți aici și rețeta mea de zarzavat pentru ciorbe

Rețeta de zarzavat este preferata mea dintre toate conservele de roșii. Pun cât de multe borcane pentru a nu mai sta iarna să curăț și să toc legume.

O altă rețetă de conservă din roșii pe care o ador este cea de pastă de roșii cu ardei copți. Ardeii copți influențează pozitiv gustul final. O folosesc la absolut toate mâncărurile. Este deosebită.

Cum se prepară rețeta de roșii cuburi în suc propriu la borcan

Pentru rețeta de față nu avem decât de opărit roșiile, de decojit și de tocat în bucăți potrivit de mari. Le lăsăm puțin la scurs, apoi le îndesăm în borcane și nu punem decât sare peste ele. Bine, dacă se doresc a fi condimentate se poate adăuga și cimbru, busuioc, sau crenguțe de verdeață. Eu le prepar simple. Borcanele se fierb într-o cratiță cu apă și asta-i tot ce avem de făcut.

Trei borcane cu roșii cuburi în suc propriu, alături de roșii proaspete și un ștergar rustic

Mai găsiți pe blog și o rețetă de roșii întregi la borcan pentru iarnă pe care o folosesc tot la ciorbe și supe. Roșiile se păstrează foarte bine, se pot consuma și ca atare.

Dar găsiți mai multe astfel de rețete pe blog în secțiunea ”Conserve”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de roșii cuburi în suc propriu la borcan.

Trei borcane cu roșii cuburi în suc propriu, alături de roșii proaspete și un ștergar rustic

Roșii cuburi în suc propriu la borcan

Dacă recolta de roșii este bogată, ne permitem să preparăm fel și fel de conserve… Conserve pentru acrit Roșii cuburi în suc propriu la borcan European Printează
Porții: 3 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru 3 borcane de 1 litru:
  • 4,5 kg roșii bine coapte
  • 1 linguriță cu sare pentru murături

MOD DE PREPARARE

Primul lucru pe care îl facem este să spălăm  borcanele și capacele și să le sterilizăm. Le putem steriliza în cuptor sau le fierbem într-o cratiță cu multă apă.

Apoi spălăm roșiile și le îndepărtăm codițele.

Punem o oală cu 2 litri de apă la fiert. Lăsăm apa să atingă punctul de fierbere și adăugăm roșiile în ea. Adăugăm roșiile pe rând, câte încap. Le lăsăm să se opărească pentru mai puțin de un minut. Apoi le transferăm în alt vas cu apă foarte rece și pe urmă într-o sită de scurgere. Transferându-le în apa rece oprim procesul termic, dar ne ajută și să le decojim mai rapid.

Decojim roșiile, le tăiem în sferturi și le îndepărtăm cotoarele și partea mai albă, acolo unde există. Tăiem roșiile în bucăți mai mici și le punem într-o sită la scurs. Le lăsăm 1-2 minute să se scurgă apoi îndesăm bine în borcane cuburile de roșii. Adăugăm câte o linguriță de sare și sigilăm borcanele cu capacele din dotare.

Luăm o cratiță cu pereți mai înalți sau de înălțimea borcanelor. Așezăm în ea o lavetă curată sau un ștergar de bucătărie apoi punem borcanele. Turnăm apă până la gâtul borcanelor și așezăm cratița pe foc.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai roșiilor cuburi la borcan

Fierbem borcanele cu roșii cuburi în suc propriu pentru 45 de minute, din momentul în care apa din cratiță începe să fiarbă.

Stingem focul și lăsăm borcanele să se răcească lent în apa din cratiță. Apoi le putem transfera în cămară după ce le etichetăm cu data preparării.

Trei borcane cu roșii conservate în suc propriu, trei roșii pe un suport de lemn și una alături, înconjurate de un ștergar rustic

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.