Paste cu ouă și cașcaval – Frittata cu paste

de Maria Udrea
5687 vizualizări
Tigaie cu Paste cu ouă și cașcaval - Frittata cu paste și deasupra ei o porție într-o spatulă de tort

Ce poate fi mai rapid de preparat pentru una dintre mesele principale ale zilei decât o rețetă de paste? Această rețetă de paste cu ouă și cașcaval a devenit rapid favorita noastră, dintre rețetele cu paste. Se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente. Este o rețetă de frittata din bucătăria italiană, dar mai simplă, fără carne, fără legume, cu doar trei ingrediente principale.  Se pot pune orice tip de paste în această rețetă.

Mai găsiți pe blog o rețetă de frittata cu cartofi și ardei copt, pe care ai mei o adoră. De obicei o preparăm în weekend, în diferite combinații. Este consistentă și foarte sățioasă.

Iar din categoria rețetelor cu paste, ne place în mod deosebit  rețeta de spatzle cu pui și sos de ciuperci. Sosul de ciuperci este foarte gustos, este cremos și se poate condimenta după propriul gust.

Ce conține rețeta de paste cu ouă și cașcaval

Pentru această rețetă avem de fiert pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi amestecăm ouăle cu sare și piper, dar și cu ceva verdeață tocată. Verdeața adăugată oferă preparatului o notă de prospețime, dar și de culoare. Opțional, puteți adăuga și alte condimente. Eu am adăugat pudră de nucșoară și pudră de ghimbir. Cașcavalul răzuit este ingredientul care dă gust pastelor, dar și textură cremoasă. Am mai adăugat și puțin parmezan, că ne place tare mult. Untul este nelipsit de la această rețetă, pentru a unge tigaia.

Frittata cu paste se poate servi atât caldă cât și rece, este perfectă de luat și la pachet. Ai mei o servesc cu ketchup, ca pe pizza.

O altă rețetă de omletă de pe blog cu mare succes a fost și rețeta de omletă cu cartofi rași. Dar găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de paste cu ouă și cașcaval.

Tigaie cu Paste cu ouă și cașcaval - Frittata cu paste și deasupra ei o porție într-o spatulă de tort

Paste cu ouă și cașcaval - Frittata

Ce poate fi mai rapid de preparat pentru una dintre mesele principale ale zilei decât… Paste Paste cu ouă și cașcaval – Frittata cu paste European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 250 gr paste melcișori
  • apă + sare, pentru fiert
  • 5 ouă medii
  • sare, piper, nucșoară și ghimbir( câte un vârf de linguriță)
  • 200 gr cașcaval răzuit
  • 50 gr parmezan răzuit
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • un cub mic de unt + 1/2 linguriță de ulei

MOD DE PREPARARE

Începem cu fierberea pastelor în multă apă cu sare, ca la oricare rețetă clasică de paste.  După fierbere, le scurgem și le trecem prin jet de apă rece.

În timp ce fierb pastele ne ocupăm de pregătirea celorlalte ingrediente. Spălăm verdeața și o tocăm mărunt, răzuim cașcavalul și parmezanul. Amestecăm bine ouăle cu un praf de sare unul de piper și altul de nucșoară până se omogenizează. Adăugăm și verdeața. Amestecăm pastele cu compoziția de ouă, verdeața, cașcavalul răzuit și parmezanul.

Punem la foc mediu o tigaie încăpătoare cu uleiul și untul. Când untul este topit, punem acest amestec în tigaie. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm frittata să se rumenească bine pe partea inferioară. O desfacem cu grijă de pe margini și o lăsăm să alunece pe o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii. Apoi așezăm tigaia cu interiorul peste ea.  Folosind mănuși de bucătărie, introducem o mână sub farfurie iar cealaltă mână o punem peste tigaie. Întoarcem rapid tigaia invers, presând bine ambele mâini pe farfurie, respectiv tigaie. Îndepărtăm farfuria de deasupra tigăii și punem din nou tigaia pe foc lăsând delicioasele paste cu ouă și cașcaval să se rumenească bine și pe a doua parte.

Cel mai bine putem întoarce astfel de preparate folosind două tigăi de același diametru.

Nouă ne-a plăcut în mod deosebit această omletă italiană, sper să vă încânte și pe voi!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.