Mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde

de Maria Udrea
434 vizualizări
Porție de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde în bol rustic, alături de furculiță, două felii de pâine și câteva fire de pătrunjel verde

De cum vine primăvara parcă nu ne mai săturăm de mâncărurile pe bază de verdețuri, pline de gust și de vitamine. De data aceasta am preparat o rețetă de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde. Este o mâncare tare gustoasă și sățioasă.

Ștevia se numără printre verdețurile preferate de întreaga familie. Nu ezit să o prepar în diferite moduri, atât sub formă de supă și ciorbă, cât și sub formă de mâncăruri scăzute. Îmi place chiar să o combin și cu alte verdețuri precum salata verde, loboda sau spanacul.

Vedeți aici și o rețetă de ciorbă de ștevie cu salată verde și lobodă. Este o ciorbă foarte gustoasă și consistentă, cu așa combinații de ingrediente. Ar fi mers adăugate și câteva urzici, pentru că și acestea dau un gust delicios și sunt pline de vitamine.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de ciorbă de ștevie cu leuștean și orez. Orezul adăugat i-a oferit mai multă consistență. Îmi place să adaug din când în când și orez în ciorbe, în loc de paste făinoase.

Ce ingrediente mai conține rețeta de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde

Pe lângă ștevia adăugată din belșug, ceapa verde și usturoiul verde, mâncarea mai conține și pastă de roșii, puțin ulei, dar și puțină făină.

Este o mâncare îngroșată cu puțină făină, pentru un plus de cremozitate. Nu am adăugat alte legume și nici condimente, pentru că nu am dorit ca acestea să influențeze gustul șteviei. Am mai adăugat la final de preparare leuștean verde, dar și pătrunjel verde. Toate au fost adunate din grădina mamei, așa că ne-am bucurat de câte o farfurie plină de sănătate la masa de prânz.

Porție de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde în bol rustic, alături de furculiță, două felii de pâine și câteva fire de pătrunjel verde Porție de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde în bol rustic, alături de furculiță, două felii de pâine și câteva fire de pătrunjel verde

 

Dacă și voi adorați verdețurile de primăvară, găsiți pe blog mai multe rețete, de unde vă puteți inspira. Găsiți și rețete de post, dar și cu carne.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde.

Porție de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde în bol rustic, alături de furculiță, două felii de pâine și câteva fire de pătrunjel verde

Mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde.

De cum vine primăvara parcă nu ne mai săturăm de mâncărurile pe bază de verdețuri,… Mâncăruri de post Mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1200 gr ștevie
  • 3 litri de apă pentru opărit
  • 4 linguri de ulei
  • 5 fire de ceapă verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 400 gr pastă de roșii
  • 1 lingură de făină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • sare după gust.

 

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim frunzele de ștevie pe care le clătim bine cu multă apă, apoi le opărim pentru 1 minut, în apă clocotită. Nu exagerăm cu opărirea acestora, pentru că se pătrund foarte rapid.

După opărire le transferăm într-o sită și le lăsăm la scurs. Le vom toca în franjuri când se mai temperează.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a șteviei

Între timp, curățăm ceapa verde și usturoiul verde, le clătim și le tocăm mărunt. Dăm deoparte cozile verzi de la usturoi, iar partea albă împreună cu ceapa verde le punem la călit în ulei. Presărăm și puțină sare pentru a le ajuta să-și degaje bine aromele în ulei. Le călim doar până când se înmoaie ușor.

Adăugăm ștevia tocată și o amestecăm bine cu ceapa și usturoiul din vas, apoi adăugăm pasta de roșii. Ștevia fiind opărită este deja pătrunsă, deci nu vom exagera cu prepararea ei. Din nou amestecăm pentru omogenizarea ingredientelor și le lăsăm să se prepare timp de 4-5 minute.

Într-un bol amestecăm o lingură de făină cu 5 linguri din apa în care am opărit ștevia. Adăugăm acest amestec în vasul cu mâncare de ștevie și amestecăm intens pentru a se dispune făina uniform în mâncare.

Mai fierbem mâncarea pentru 6-8 minute și îi potrivim gustul cu sare. Tot în acest timp adăugăm și cozile de usturoi verde tocate mărunt, dar și leușteanul verde.

După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai mâncării din ștevie

Are gust delicios această mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde. Merge servită fie cu pâine, fie cu mămăligă.

Porție de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde în bol rustic, alături de furculiță, două felii de pâine și câteva fire de pătrunjel verde Porție de mâncare de ștevie cu ceapă verde și usturoi verde în bol rustic, alături de furculiță, două felii de pâine și câteva fire de pătrunjel verde

Iar atunci când nu ținem post, putem să o servim cu un ou ochi, precum mâncarea de spanac sau cea de urzici.

Să vă fie de folos!

Vedeți aici și o rețetă de ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou

Ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.