Compot de piersici. Reteta simpla, clasica

de Maria Udrea
12620 vizualizări

Perfect pentru mai târziu acest compot de piersici, servit la mic dejun, sau inclus în diverse rețete de prăjituri.

Pentru că tema din această lună, a provocării „Tradiție și gastronomie românească”, este  „Rețete cu fructe din luna iunie”, particip cu această rețetă și cu mare drag, la frumoasa provocare, inițiată cu ceva timp în urmă de Gina Bradea si al ei blog Poftă bună, si a cărei gazdă luna aceasta este Elena Bite si al ei blog Hellena-din bucătăria mea.

Ingrediente

  • 2 kg piersici tari
  • 3 linguri zahăr/borcan
  • 1 plic zahăr vanilat/borcan
  • apa
  • 4 borcane(4 x 800 gr)

Mod de preparare pentru rețeta de compot de piersici

Am ales niște piersici din piață mai tari, să nu se pătrundă prea rău, în timpul preparării.
Au fost și destul de dulci, deci compotul nu a necesitat foarte mult zahăr.
 Piersicile spalate, le desfacem în două, cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, le îndepărtăm sâmburii și le așezăm frumos în borcanele spălate și sterilizate.
Adăugăm zahărul și cel vanilat și umplem borcanele cu apă, pâna aproape de filet.
Înfiletăm capacele și așezam borcanele într-un vas, apoi adăugăm apă până la filetul borcanelor și punem vasul pe foc, la intensitate medie.
Lăsăm compotul să fiarbă 5-6 minute, după ce se atinge punctul de fierbere, apoi stingem focul și lăsăm borcanele în vasul cu apă, până se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Este foarte bun acest compot de piersici, mai ales în anotimpurile reci, folosit la torturi și prăjituri.
Sper ca rețeta mea să vă inspire și să vă fie de folos!
piersici pentru compotCompot de piersici, fierbere
compot-de-piersici-6
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: