Conopidă pane de post

de Maria Udrea
465 vizualizări
Buchețele de conopidă pane de post, unul în secțiune, într-o farfurie rustică, alături de cuțit și furculiță

Conopida pane în varianta clasică este printre gustările noastre preferate, dar pentru că suntem în post, am preparat și rețeta de conopidă pane de post. Dacă are ce trebuie să știți că iese gustoasă și în această variantă.

Până în urmă cu câțiva ani nu eram foarte buni prieteni cu conopida. O foloseam doar la murături. Dar de când i-am descoperit gustul delicios și în alte preparate, a devenit una dintre legumele noastre preferate. Și nu ne deranjează deloc mirosul ei atunci când o fierbem, așa cum am văzut că se lamentează unele persoane.

Cel mai des prepar din conopidă rețeta de supă cremă. O prepar și simplă, dar și în combinație cu alte legume.

Vedeți aici rețeta clasică de supă cremă de conopidă. Este cea mai simplă dintre variante, dar iese foarte gustoasă și cremoasă. Îmi place să o condimentez cu nucșoară.

O altă rețetă care ne place mult și o prepar pentru gustări delicioase este rețeta de budincă de conopidă cu brânză sărată. Și pe aceasta o prepar în mai multe variante cu adaos de legume sau de verdețuri.

Dar mai prepar conopida și la cuptor, întreagă sau feliată și asezonată cu condimente – vedeți aici rețeta de conopidă întreagă la cuptor.

Ce ingrediente folosim la rețeta de conopidă pane de post

Pentru ca gustul conopidei pane în varianta de post să fie delicios, trebuie să preparăm o compoziție gustoasă, prin care trecem conopida. Pe aceasta o putem prepara din făină cu supă de legume, cu lapte vegetal, sau doar cu apă și condimente.

Eu am adăugat și puțin muștar, atât pentru gust, cât și pentru consistență și culoare. Iar dacă vreți să iasă aurie, așa cum iese atunci când folosim ouă, puteți adăuga puțin turmeric.

Eu nu am adăugat, dar au ieșit frumos rumenite și de la muștar și pudra de nucșoară. Compoziția am preparat-o din apă minerală cu făină și sare.

Buchețele de conopidă pane de post într-o farfurie rustică, alături de cuțit și furculiță Buchețele de conopidă pane de post, unul în secțiune, într-o farfurie rustică, alături de cuțit și furculiță

Dacă nu ați încercat această variată a conopidei pane de post, vă asigur că merită încercată. Asta doar dacă țineți post. Altfel, metoda clasică este întotdeauna cea preferată.

Vedeți aici și rețeta clasică a conopidei pane.

Și dacă mai doriți să încercați și alte rețete cu conopidă, găsiți pe blog o colecție, cam din toate categoriile. Tastați cuvântul ”conopidă” în caseta de căutare pentru a le descoperi.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de conopidă pane de post.

Buchețele de conopidă pane de post, unul în secțiune, într-o farfurie rustică, alături de cuțit și furculiță

Conopidă pane de post

Conopida pane în varianta clasică este printre gustările noastre preferate, dar pentru că suntem în… Mâncăruri de post Conopidă pane de post European Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 conopidă medie, desfăcută în buchețele
  • apă + sare pentru fiert conopida
  • Pentru compoziția de pane:
  • 750 ml apă minerală
  • 150 gr făină
  • 1 lingură de muștar clasic
  • sare, piper și nucșoară, după gust.
  • În plus:
  • 200 gr făină
  • 200 gr pesmet
  • ulei pentru prăjit.

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi desfacem conopida în buchețele și clătim bine buchețelele cu apă rece.  Apoi le fierbem pentru 8-10 minute în apă cu sare. Le transferăm într-o sită și le lăsăm la scurs și la temperat.

Pentru a prepara compoziția de panada amestecăm într-un bol făina cu condimentele, apoi adăugăm apa minerală și muștarul. Omogenizăm bine amestecul de ingrediente și îl lăsăm deoparte.

Mai punem într-un bol făină și în altul pesmet.

Apoi așezăm o tigaie cu ulei la foc de intensitate medie spre mare.

Pentru a prepara conopidă pane de post, mai întâi trecem buchețelele de conopidă prin bolul cu făină. Apoi le trecem prin compoziția de panada cu apă minerală. Putem să ne oprim aici și să scufundăm conopida în tigaia cu ulei. Dar putem să mai trecem conopida glazurată cu panada și prin pesmet.

Eu am preparat-o jumătate simplă, jumătate cu pesmet.  Rumenim frumos buchețelele de conopidă pane de post în uleiul încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.  Le scoatem pe prosoape de hârtie.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai conopidei pane în varianta de post

Este foarte gustoasă conopida pane și în varianta de post, servită simplă sau alături de alte legume proaspete.

Buchețele de conopidă pane de post într-o farfurie rustică, alături de cuțit și furculiță Buchețele de conopidă pane de post, unul în secțiune, într-o farfurie rustică, alături de cuțit și furculiță

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.