Vafe red velvet cu sfeclă roșie

de Maria Udrea
385 vizualizări
Vafe red velvet cu sfeclă roșie sub formă de inimioare, pe un platou alb

Pentru a întâmpina sărbătoarea Dragobete am preparat o rețetă de vafe red velvet cu sfeclă roșie, sub formă de inimioare. Au ieșit și frumoase și delicioase, iar împachetate în cutii speciale de cadouri, cu siguranță îi vor cuceri pe cei dragi. Merg decorate cu zahăr pudră, pentru a avea toate culorile  specifice sărbătoririi iubirii față de cei dragi.

Despre Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, cred că toată lumea știe, nu voi detalia acest subiect în rețeta mea. Cert este că a devenit un trend în ultimii ani să o sărbătorim și cu deserturi în formă de inimioară sau în culorile iubirii.

Am mai prezentat pe blog în anii trecuți astfel de rețete, însă cea de vafe îmi lipsea. Pe acesta am prezentat-o aici, dar puțin diferită.

Una dintre rețetele prezentate pe blog este rețeta de vafe inimioare cu cocos și jeleu de vișine. Rețeta se încadrează perfect pentru sărbătoarea Dragobetelui, dar și pentru ziua de 1 Martie.

Ce ingrediente conține rețeta de vafe red velvet cu sfeclă roșie

Pentru vafele din rețeta actuală am folosit o sfeclă roșie, fiartă și transformată în piure. Dar am ajutat culoarea vafelor și cu puțin colorant. Nu ar fi ieșit chiar perfectă doar datorită sfeclei. Sau poate nu am nimerit eu o sfeclă foarte colorată. Depinde mult și de tipul acesteia. Eu am procurat sfecla direct fiartă și vidată.

Pe lângă sfecla roșie, compoziția pentru vafe mai conține și unt, ouă, iaurt, făină și cacao. Este necesar să adăugăm și cacao pentru  a ieși culoarea roșie mai închisă.

Ca și arome am folosit vanilia, este una dintre cele mai populare arome care se potrivește oricărei compoziții de prăjituri.

Vafe red velvet cu sfeclă roșie sub formă de inimioare, pe un platou alb

Am mai folosit sfecla roșie și la rețeta de mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie. Nu a ieșit chiar culoarea catifelei roșii, de aceea de data aceasta am plusat cu puțin colorant alimentar.

Mai găsiți pe blog și alte rețete destinate zilelor în care celebrăm iubirea, respectiv Valentine’s Day, Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de vafe red velvet cu sfeclă roșie.

Vafe red velvet cu sfeclă roșie sub formă de inimioare, pe un platou alb

Vafe red velvet cu sfeclă roșie

Pentru a întâmpina sărbătoarea Dragobete am preparat o rețetă de vafe red velvet cu sfeclă… Fursecuri Vafe red velvet cu sfeclă roșie European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 3 ouă
  • 150 gr piure de sfeclă roșie + 5 gr colorant roșu
  • 300 gr iaurt
  • 10 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 450 gr făină
  • 30 gr cacao.

MOD DE PREPARARE

Pentru a prepara aluatul de vafe red velvet cu sfeclă roșie, mai întâi scoatem untul de la rece și îl punem în bolul mixerului. Îl lăsăm să se înmoaie pentru a-l putea spuma.

Apoi adăugăm zahărul pudră și amestecăm energic cele două ingrediente până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm unul câte unul ouăle, omogenizând după fiecare. Apoi adăugăm iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul de sodiu. Urmează piureul de sfeclă amestecat cu colorantul și făina amestecată cu praful de copt și cacao.

Omogenizăm bine aluatul și îl lăsăm la odihnit 10 minute.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai aluatului de vafe cu sfeclă roșie

Apoi vom coace vafele sub formă de inimioare în aparatul electric.  La primele vafe am uns plăcuțele cu puțin ulei pentru a mă asigura că nu se lipesc. La următoarele nu am mai folosit ulei. Dar depinde de aparatul fiecăruia.

Punem câte 2-3 linguri de aluat pe plăcuțele aparatului sau în funcție de cât sunt acestea de mari. Primele vafe sunt de test, ne vom da seama după coacerea acestora cât aluat să punem.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai vafelor cu sfeclă roșie

Au ieșit foarte gustoase și frumos colorate vafele red velvet cu sfeclă roșie. Vă recomand cu încredere rețeta.

Vafe red velvet cu sfeclă roșie sub formă de inimioare, pe un platou alb Vafe red velvet cu sfeclă roșie sub formă de inimioare, pe un platou alb

Poate vă interesează și o rețetă de tortuleț din waffe și cremă de căpșuni.

Tortulet din waffe si crema de capsune

Sau poate încercați rețeta de chec cu lămâie și inimioară cu ciocolată.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.