Supă cremă de legume mexicane

de Maria Udrea
2259 vizualizări
Supă cremă de legume mexicane în bol rustic, alături de o farfurie cu melcișori din foietaj, o lingură de lemn și un set de solnițe și oliviere

Pentru că dintre supe și ciorbe, preferatele noastre sunt supele cremă, mai ales în sezonul rece, am preparat de data aceasta o rețetă de supă cremă de legume mexicane.

Aveam prin congelator un pachet de legume mexicane pe care îl tot ocoleam, așa că i-a sosit rândul să fie de folos. Asta și pentru că ne-am săturat de ciorbele și preparatele cu multă carne servite de sărbători.

Foarte gustoasă și cremoasă a ieșit supa cremă. De fapt nu avea cum să iasă altfel la ce combinație de legume sunt în pachet.

O altă rețetă de supă cremă preparată anterior și care ne place în mod deosebit, este rețeta de supă cremă de mazăre cu mentă. Este gustoasă, cremoasă, dar și plăcut aromată.

Iar favorita noastră în sezonul rece este de departe rețeta de supă cremă de usturoi. Este o supă și gustoasă, dar și cu efecte benefice asupra sănătății, datorită usturoiului adăugat din belșug.

Ce conține rețeta de supă cremă de legume mexicane

În pachetul cu legume mexicane avem mazăre, fasole verde, ardei gras, morcovi și boabe de porumb. O combinație tare gustoasă de legume. Iar boabele de porumb oferă combinației și un plus de sățietate. Iar supei cremă îi oferă un plus de consistență. Mai adăugăm și un cartof, nelipsita smântână și condimentele preferate.

Supă cremă de legume mexicane în bol rustic, alături de o farfurie cu melcișori din foietaj, o lingură de lemn și un set de solnițe și oliviere

Și am preparat, pentru servirea supei cremă și o tavă de melcișori din foietaj cu bacon și susan – vedeți aici rețeta.

Dacă și voi adorați supele cremă, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de supă cremă de legume mexicane.

Supă cremă de legume mexicane în bol rustic, alături de o farfurie cu melcișori din foietaj, o lingură de lemn și un set de solnițe și oliviere

Supă cremă de legume mexicane

Pentru că dintre supe și ciorbe, preferatele noastre sunt supele cremă, mai ales în sezonul… Supe/Ciorbe Supă cremă de legume mexicane European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru supă cremă:
  • 450 gr legume mexicane congelate
  • 1 litru de apă
  • 1 lingură de ulei
  • 1 cartof mare
  • 400 ml smântână de gătit
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță cu pudră de nucșoară
  • 1/4 linguriță cu pudră de ghimbir
  • Pentru melcișorii din foietaj:
  • 800 gr aluat foietaj congelat
  • 450 gr felii subțiri de bacon
  • puțin ketchup dulce-picant
  • 1 ou
  • semințe de susan

MOD DE PREPARARE

Mai întâi punem apa la fiert cu o lingură de ulei, o linguriță de sare și cartoful curățat și tocat în cuburi.

Când cartoful începe să se pătrundă la testul cu furculița adăugăm legumele mexicane, congelate. Le lăsăm să fiarbă maxim 15 minute. Apoi scurgem legumele de supă și le pasăm cu ajutorul unui blender. Adăugăm treptat supa strecurată și amestecăm pentru omogenizare. Adăugăm și condimentele, smântâna de gătit și mai fierbem delicioasa supă cremă de legume mexicane pentru 5-6 minute, nu mai mult.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai supei cremă

Pentru a prepara melcișorii din foietaj, lăsăm aluatul la decongelat și îl desfacem în foi. Eu am avut două foi în pachet. Ungem foile cu puțin ketchup și așezăm peste ele feliile de bacon, una lângă alta. Rulăm aluatul cu feliile de bacon la interior, apoi îl secționăm în rondele de 1,5 cm grosime.

Așezăm melcișorii în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Îi ungem cu ou bătut și presărăm semințe de susan sau de chimen. Coacem melcișorii din foietaj pentru 20 de minute la 200 de grade Celsius, sau până când se rumenesc și devin crocanți.

Colaj de poze cu melcișorii din foietaj cu bacon înainte și după coacere

Este delicioasă supa cremă de legume mexicane servită cu melcișori din aluat foietaj cu bacon.

Supă cremă de legume mexicane în bol rustic, alături de o farfurie cu melcișori din foietaj, o lingură de lemn și un set de solnițe și oliviere Supă cremă de legume mexicane în bol rustic, alături de o farfurie cu melcișori din foietaj, o lingură de lemn și un set de solnițe și oliviere

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.