Budinca de paste cu carne si ciuperci

de 3retetemerisor
8247 vizualizări

Budinca de paste cu carne si ciuperci a fost preparata facand putina curatenie prin frigider si prin camara.
Tare buna a iesit, asa ca la urmatoarea curatenie cred ca mai prestam una.

Ingrediente

  • 350 gr paste(penne)
  • 1,500 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr bacon
  • 200 gr sunca presata
  • 720 gr ciuperci conservate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • piper
  • oregano
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr branza rasa amestec(de la Lidl)
  • 50 gr unt, pentru uns formele

Mod de preparare pentru Budinca de paste cu carne si ciuperci

Punem in vasul multicookerului(sau intr-o oala pe aragaz), apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-1
Intre timp preparam restul ingredientelor.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins si adaugam in el pe rand, la intervale de 1-2 minute, baconul taiat fasii subtiri, sunca presata taiata tot in fasii, ceapa tocata solzisori, usturoiul taiat rondele, morcovul taiat cubulete, ardeiul taiat julien si ciupercile scurse de zeama, dar nu de tot.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-2
Adaugam si condimentele, acoperim tigaia si lasam ingredientele sa se inabuse 5-6 minute, dupa care transferam ingredientele intr-o sita sa se scurga.
Dupa ce pastele au fiert, le strecuram de apa si se lasam la racit.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-3
Nu este nevoie sa le trecem prin jet de apa, le mai amestecam din cand in cand sa se raceasca mai repede.
Ungem un vas termorezistent cu unt(sau doua vase ca in cazul meu) si asezam pastele in el.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-4
Peste paste adaugam ingredientele din sita.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-5
Amestecam galbenusurile cu smantana si putina sare si le turnam deasupra ingredienteleor din vase.
Dam vasele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, apoi le scoatem si presaram branza rasa deasupra si patrunjel verde tocat marunt.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-6
A iesit o nebunie de budinca, pe care noi am servit-o la cina.
Budinca-de-paste-carne-ciuperci-7

TIPSURI:

Budinca se poate servi cu ketchup, simpla sau cu salata de legume, muraturi, etc.
Albusurile ramase se pot pune la congelator pentru a le folosi cand se strang mai multe, la pandispan sau alte dulciuri.

Budinca-de-paste-carne-ciuperci-8 Budinca-de-paste-carne-ciuperci-10

 

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

Anonim 11 noiembrie 2014 - 16:12

O prezentare foarte frumoasa! Felicitari!

Răspuns
Maria Udrea 11 noiembrie 2014 - 18:02

Multumesc frumos pentru vizita si apreciere!

Răspuns
simonacallas 11 noiembrie 2014 - 16:30

O minunatie <3 Si mie mi-a dor de o budinca cu paste, mi-ai facut pofta 🙂

Răspuns
Maria Udrea 11 noiembrie 2014 - 18:03

Pup, Simona! Tare buna a fost in combinatia asta!

Răspuns
Cristina 12 noiembrie 2014 - 9:00

Nici ca puteam sa nimeresc mai bine! Chiar ma gandeam sa fac paste, acum ca mi-ai facut pofta le fac ca aici. 🙂

Răspuns
Maria Udrea 12 noiembrie 2014 - 13:41

Multumesc frumos, Cristina! noua ne-au placut tare mult!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.