Unt aromat cu leurdă

de Maria Udrea
253 vizualizări
Rulou de unt aromat cu leurdă pe un platou alb, alături de două felii rotunde de unt și leurdă proaspătă

Îmi place să folosesc unt aromat în diferite preparate și cum este sezonul leurdei, am preparat unt aromat cu leurdă. Și l-am testat deja pe o felie de pâine prăjită, că tare am poftit la el.

Folosesc unt aromat la sosuri, la diferite creme sau paste aperitiv, dar și la fripturi sau preparate din carne. Oferă un gust deosebit preparatelor.

Un exemplu de preparat cu unt aromat îl puteți descoperi la rețeta de pui Kievskaia. Este o rețetă de piept de pui umplut cu unt aromat cu multă verdeață și preparat în crustă de pesmet. Untul aromat din interiorul pieptului de pui oferă acestuia și gust delicios, dar și frăgezime.

Un alt exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de cartofi evantai cu unt aromatizat. Cartofii secționați sub formă de evantai și stropiți cu unt topit și aromatizat cu multe condimente ies absolut delicioși. Bineînțeles că putem aromatiza untul și pe loc, atunci când preparăm o rețetă în care să-l includem. Dar ne ajută și să-l avem la congelator și să-l scoatem când avem nevoie de el. Mai ales dimineața, la micul dejun.

Cum preparăm rețeta de unt aromat cu leurdă

Modul de preparare al rețetei este foarte simplu. Nu facem decât să amestecăm untul moale cu leurda tocată și să îl punem la congelator. Opțional, mai putem adăuga și alte condimente, dar în cantități mici pentru a nu influența gustul leurdei.

Rulou de unt aromat cu leurdă pe un platou alb, alături de două felii rotunde de unt și leurdă proaspătăUnt aromat cu leurdă sub formă de rulou și întins pe felie de pâine prăjită pe un platou alb, alături de o legătură de leurdă

Îmi place să folosesc leurdă primăvara în cât mai multe preparate. Are o aromă mai subtilă decât a usturoiului clasic și pot adăuga mai multă, pentru a profita de beneficiile ei. Despre beneficiile consumului de leurdă asupra sănătății organismului puteți afla din acest articol.

Și dacă doriți mai multe rețete cu leurdă, găsiți pe blog o colecție, cuprinzând mai multe categorii de rețete. Tastați cuvântul ”leurdă” în caseta de căutare de pe blog și le veți descoperi.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de unt aromat cu leurdă.

Rulou de unt aromat cu leurdă pe un platou alb, alături de două felii rotunde de unt și leurdă proaspătă

Unt aromat cu leurdă

Îmi place să folosesc unt aromat în diferite preparate și cum este sezonul leurdei, am… Sosuri Unt aromat cu leurdă European Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 gr unt cu 82 % grăsime
  • 1-2 legături cu leurdă
  • 1/4 linguriță cu sare.

MOD DE PREPARARE

Pentru început, vom lăsa untul la temperatura camerei până când devine moale și ușor de amestecat.

Între timp, clătim bine frunzele de leurdă și le scurgem foarte bine. Nu le lăsăm umede pentru că nu avem nevoie de apă în această rețetă. Eventual le tamponăm bine cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi toată apa de pe ele.

Abia când untul devine moale tocăm mărunt și frunzele de leurdă. Ideal ar fi să le tocăm cu satârul de lemn pentru vinete. Astfel ne asigurăm că nu vor oxida.

Eu am preferat cuțitul pentru a le mărunți uniform și pentru că le-am folosit imediat. Amestecăm imediat leurda tocată cu untul moale. Opțional, punem și sare. Aceasta ajută leurda să-și intensifice gustul.

După ce omogenizăm amestecul de unt cu leurdă îl punem într-o folie alimentară și îi dăm aspect de rulou. Îl punem la congelator și îl putem păstra până la o lună.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai untului aromatizat cu leurdă

 

Când vrem să folosim din el, îl secționăm în felii rotunde, direct înghețat, cu ajutorul unui cuțit cu lama zimțată.

Rulou de unt aromat cu leurdă pe un platou alb, alături de două felii rotunde de unt și leurdă proaspătă Unt aromat cu leurdă sub formă de rulou și întins pe felie de pâine prăjită pe un platou alb, alături de o legătură de leurdă

Cantitatea de leurdă o pune fiecare după gust.

Să vă fie de folos!

Mai vedeți aici și rețeta de unt aromat cu pătrunjel și busuioc.

Unt cu verdețuri și usturoi, congelat și feliat în rondele pe un tocător

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.