Cartofi cu cașcaval și multă verdeață

de Maria Udrea
3721 vizualizări
Cartofi cu cașcaval și multă verdeață

Cartofi cu cașcaval și multă verdeață a fost garnitura cu care ne-am răsfățat în aceste zile. O garnitură pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Cartofii sunt primii la care ne gândim când dorim o garnitură simplă. Pentru unii, pastele sunt prima opțiune, dar noi le cam evităm. Preferăm, detașat, cartofii.

Ce nu poți face din cartofi? De la aperitive, la salate, ciorbe, mâncăruri scăzute, sau aluaturi, la toate pot fi folosiți.

Cea mai simplă rețetă cu cartofi este Rețeta de cartofi natur.

Însă, o rețetă foarte apreciată de pe blog este Rețeta de cartofi crocanți în crustă de mălai.

Dar vă mai recomand și Rețeta de clătite cu cartofi în aluat.  Această rețetă o prepar adesea când ne mai rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Tot cu piureul rămas pentru a doua zi mai preparăm și plăcinte la tigaie, celebrele plăcinte ardelenești.

Cum să nu adori cartofii când poți pregăti din ei o multitudine de bunătăți!

Rețetă de cartofi cu cașcaval și multă verdeață

Pentru rețeta de față, mai întâi am preparat cartofii la cuptor. I-am feliat mai grosier, i-am condimentat și i-am uns cu mult unt. După ce s-au rumenit, i-am așezat în tavă, în straturi alternative cu cașcaval și verdeață.

Am folosit cașcaval afumat în amestec cu mozzarella. Iar ca verdeață am optat pentru pătrunjel, puțin mărar și frunze de busuioc.

Au ieșit tare gustoși și s-au gratinat frumos. Eu i-am servit cu legume proaspete, dar ai mei i-au preferat cu murături. Tare mult le-au plăcut cu gogoșari în oțet.

Vă recomand cu drag această rețetă de cartofi gratinați cu cașcaval!

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Cartofi cu cașcaval și multă verdeață

Cartofi cu cașcaval și multă verdeață

Cartofi cu cașcaval și multă verdeață a fost garnitura cu care ne-am răsfățat în aceste… Vegetariene Cartofi cu cașcaval și multă verdeață European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 75-80 gr unt cu 82 % grăsime
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce și iute
  • busuioc uscat și oregano
  • 150 gr cașcaval afumat
  • 100 gr mozzarella
  • 1/4 legătură de mărar verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 3-4 frunze de busuioc

 

MOD DE PREPARARE

Iată cât de simplu pregătim rețeta de cartofi cu cașcaval și multă verdeață!

Mai întâi pregătim o tavă de cuptor pe care o ungem cu unt. Pornim cuptorul la 180 de grade.

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem grosier. Îi așezăm în tavă, presărăm condimentele și îi amestecăm bine, așa încât să se ungă și cu untul din tavă.

Dăm tava cu cartofi la cuptor și îi lăsăm 40-45 de minute, până se rumenesc frumos.  Spre final, îi întoarcem și pe partea cealaltă.

Între timp, răzuim cașcavalul și îl amestecăm cu mozzarella răzuită.

Spălăm verdețurile, le tocăm și le amestecăm cu cașcavalul și mozzarella.

Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Scoatem cartofii din cuptor și îi transferăm în tava de chec în straturi alternative cu amestecul de brânzeturi și verdeață. Ultimul strat îl punem din cașcaval cu mozzarella și verdeață, pentru a se gratina frumos.

Dăm tava la cuptor pentru 10-15 minute, atât cât să se topească brânzeturile și să îmbrace cartofii frumos.

Sunt delicioși, mai ales calzi!

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.