Tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi

de Maria Udrea
4689 vizualizări
Tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi, serviți cu roșii și brânză

Pentru un mic dejun gustos și mai ușor, sau pentru gustarea de mai târziu sunt chiar perfecți acești tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi. Pentru cine nu este familiarizat cu termenul, tocineii sunt un un fel de chifteluțe dar mai aplatizate și mai light.

Pornind de la rețeta clasică de tocinei de cartofi, aceasta se poate adapta după gustul fiecăruia. Și cum este sezonul dovleceilor de grădină, noi ne-am răsfățat cu fel și fel de preparate din ei și încă ne mai răsfățăm. În fiecare vară mama face o recoltă bogată de dovlecei. Preparăm din ei de la clătite aperitiv –  vedeți aici rețeta de clătite cu dovlecei, la chiftele, supe și ciorbe, gogoșele, etc.

O rețetă pe care au îndrăgit-o mult ai mei este rețeta de chec aperitiv cu dovlecei și șuncă. Pe aceasta o tot repet chiar și în extrasezon cu dovlecei sau zucchini proaspeți, din comerț.

Iar la capitolul ciorbe, ne place tare mult ciorba de dovlecei dreasă cu iaurt. Este gustoasă și răcoroasă, perfectă pentru perioadele caniculare.

Rețeta tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi

Pentru rețeta de față, pe lângă ingredientul principal, dovlecelul, am mai folosit și mărar verde și usturoi. Iar ca ingrediente de legătură, puțină făină și ouă. Rumeniți frumos în puțin ulei încins sunt chiar delicioși. Se mai pot adăuga și  condimente, după preferințe, însă noi i-am dorit mai simpli.

Sunt tare buni ușor calzi, alături de brânză sărată și roșii.

Dar ai mei îi preferă mai mult reci cu un sos picant, fie de brânzeturi, fie de roșii cu usturoi. Sunt buni și cu un sos de iaurt cu castraveți, preferatul nostru, vara.

Găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete cu dovlecei. Doar trebuie să tastați în caseta de căutare cuvântul ”dovlecei”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi, serviți cu roșii și brânză

Tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi

Pentru un mic dejun gustos și mai ușor, sau pentru gustarea de mai târziu sunt… Aperitive Tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi European Printează
Porții: 16 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecel răzuit
  • 1 legătură de mărar verde
  • sare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 100 gr făină
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE

Începem prin a tăia dovlecelul în fâșii și a-i îndepărta coaja și partea cu semințe. Fiind dovlecel de grădină, coaja este mai tare și are mai multe semințe, deci le îndepărtăm. Apoi dăm pulpa dovlecelului pe răzătoarea mare și presărăm sare peste răzătură. Sarea va ajuta dovlecelul să elimine din lichid.

Stoarcem bine, în mâini, dovlecelul răzuit și îl punem într-un bol. Adăugăm peste acesta mărarul verde, tocat mărunt, usturoiul răzuit, sare și cele două ouă.

Omogenizăm compoziția și în funcție de textură adăugăm făină. Eu am pus cam 100 de grame. Nu trebuie să fie compoziția nici groasă, dar nici cursivă.

Punem într-o tigaie ulei la încins, doar cât să acopere baza tigăii. Luăm cu lingura din compoziția pentru tocinei de dovlecei și punem în tigaie. Aplatizăm ușor cu dosul lingurii pentru a se prepara uniform și în interior.

Rumenim tocineii pe ambele părți, la foc iute, pentru început. Îi rumenim la foc iute până capătă crustă pe ambele părți, apoi reducem focul la mediu și mai întoarcem tocineii de pe o parte pe cealaltă pentru a se prepara și în interior.

Îi scoatem pe un platou tapetat cu șervețele absorbante, pentru a elimina din surplusul de ulei.

Sunt tare gustoși, chiar vă recomand, cu drag, rețeta!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.